Следва

Бижутата на Met Gala 2023 - надпревара по блясък между Дуа Липа, Кейт Мос, Ан Хатауей, Риана и още

Риана на Met Gala 2023 - перла, обвита в камелии

И тази година Риана ни държа в напрежение и очакване - ще се появи ли на Met Gala или не? Както винаги, тя се появи последна в пълния си блясък, заедно с A$AP Rocky - и двамата във визии, отдаващи почит на “краля” на вечерта Карл Лагерфелд, чието десетилетно творчество е тема на изложбата на Института за костюми "Карл Лагерфелд: A Line of Beauty” 

All fashion преди 11 месеца

Двете визии на Риана на Met Gala си заслужаваха чакането. Облечена в архивно кожено палто от колекцията на Fendi за есента на 1997 г. - проектирано от Лагерфелд и първоначално носено на подиума от Наоми Кембъл - Риана за първи път въплъти чистия винтидж блясък. Визията ѝ допълниха диамантени огърлици и обеци с камелия - любимото цвете на Коко Шанел, синоним на френската модна къща, ръководена от Лагерфелд в продължение на повече от три десетилетия. Класическата грим визия - поне според стандартите на Риана - се състои от бели сенки за очи и дръзки червени устни.

A$AP Rocky се вдъхнови от тоалет, носен от самия Лагерфелд, като на гала вечерята носеше черен блейзър и бяла риза с копчета, черна кожена вратовръзка и килт, изработени от Gucci специално за събитието. Едва ли някой би могъл да засвидетелства уважението си към дизайнера по по-добър начин.

Всички знаем за любовта на Лагерфелд към Шотланди. Със сигурност помните шотландската пола, която той носеше на подиума на ревюто на Chanel в Токио през 2004 г. Роки определено се беше погрижил да осъвремени визията, подходяща за 2023 г.: а именно, подредени колани Gucci и дънки с диаманти, подаващи се под полата.



Малко по-късно и двойката пристигна на червения (или по-точно кремавия) килим в Музея на изкуствата "Метрополитън", като Риана вече бе напълно преобразена. В чисто нова визия, с чифт закачливи бели слънчеви очила, украсени с изкуствени мигли.

С копринена рокля Valentino, изработена по поръчка, с пелерина, покрита с 30 гигантски апликации от 500 венчелистчета камелия, и с развяващ се шлейф, тя не само се докосна до една от най-забележителните тенденции на вечерта - булчинските рокли, но и я издигна до нови висоти. Докато вървеше по стъпалата, Риана разкопча пелерината, за да разкрие един последен детайл: паднала талия, която подчертава бременното ѝ коремче, вече доста наедряло в очакване да даде живот за втори път.

 Вижте още >>> Смело и много нейно: Риана на вечеря с любимия

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.