Следва

Натали Портман е кръстницата на Trophée Chopard на следващия Фестивал в Кан

Renaissance: моден връх за Бионсе, освен музикален - всичко за старта на турнето й дотук

Единствена по рода си! Това със сигурност е най-добрият начин да се опише модата, включена в световното турне Renaissance на Бионсе, което започна в Стокхолм снощи. Първата спирка от общо планирани 57 шоута показа певицата в главозамайваща гама от модни творения, едно от друго по-върхови и с тематична клубна насоченост 

Celebrities преди 11 месеца

Светлината и цветът бяха водещият мотив в първото шоу, с множество тоалети, включващи холографски или отразяващи обработки, които майсторски адаптираха визуалната естетика на албума за обстановка на стадион. Бионсе не е била на турне от почти пет години, но все още е великото шоу момиче, когато става въпрос за нейното обличане, а и пеене. Имаше рокля, която променя цвета си, когато е изложена на UV светлина. Феновете веднага се досетиха, че е на японската марка Anrealage – която показа подобни парчета в шоуто си Есен/Зима 2023. Бодито от Loewe, проектирано от Джонатан Андерсън, украсено със скъпоценни камъни, адаптирано от визия, представена в колекцията на марката Есен/Зима 2022 г., включваше провокативно позиционирани ръкави с ръце с огнено червени нокти на върха. Напомняше на друго нахално боди, проектирано за The Blondes, което Бей носеше на предишно турне през 2013 г.


Бионсе в Loewe


Loewe Есен/Зима 2022


We Love: Бионсе счупи рекорда за най-много победи в историята на Grammys, стайлингът за вечерта - перфектен


Персонализирана визия на Balmain, проектирана от Оливие Рустейн (Olivier Rousteing), включваше корсет, проектиран изцяло от мъниста. Новата визия препраща към естетиката на марката и нейните бални кодове, като, припомняме, модното сътрудничество Rousteing и Beyoncé дебютира по-рано този сезон (въпреки че, изненадващо, нито един от тези уникални визии не се появи на сцената – но все пак има още 56 спирки от турнето). Базираният в Лондон моден дизайнер Дейвид Кома, който преди това изработи жестоката рокля с цвят на тенис топка за Бей създаде холографската рокля, която певицата да носи в най-тъмното време на нощта - най-долу на снимката (вижте още: Всичко, което знаем за новия албум на Бионсе - Renaissance).



 


Бионсе в Alexander McQueen


Alexander McQueen Есен/Зима 2023

Големият връх на вечерта? Несъмнено гигантският, украсен с пайети кон в стила на Studio 54, на който Бионсе полетя наоколо за епичния финал на шоуто. Пресонализираното сребристо наметало, вдъхновено от Mugler, колекция Пролет 1997 г., облечено върху изящно боди, проектирано от Кейси Кадуоладер (Casey Cadwallader), поставяме директно на второто място.

Като цяло, турнето дотук се усети като убийствено въплъщение на техно звука и балната естетика на Ренесанса, което Beyoncé описва като ода на денс музиката и модерната култура. Гардеробът на звездата продължава тенденцията мадам Зи да демонстрира извънредно авангардна мода за иновативните визуални кампании на албума. Тийзърът за „I’m That Girl“, например, който продължава малко под две минути, включваше хаотична вълна от над дузина персонализирани визии от Schiaparelli, Balenciaga и други. Бионсе е супер добра като предводителка на много модните съвременни артисти (четете още: Бионсе счупи рекорда за най-много победи в историята на Grammys, стайлингът за вечерта - перфектен). 

Разбира се, Бионсе обича да се забавлява с външния си вид по време на турнета – понякога носейки тоалет само за едно представление в един единствен град. Така че вероятно има още много страхотна мода, която ще се появи между снощи и края на тура в Ню Орлиънс на 27 септември. Оставаме на линия.

More Celebrities