Следва

Cruise 2024: дебют на Gucci в Сеул, меката на богатите

Британският Vogue с исторически брой за незрящи

За първи път в историята британският Vogue пусна брой, написан на Брайловата азбука, която ползват незрящите и хората с увредено зрение. Това съобщи в социалните мрежи главният редактор на списанието Едуард Енинфул

 

All fashion преди 11 месеца

Майският брой на британската версия на Vogue е, както писахме, посветен на хората с увреждания, техните творчески, професионални и социални дейности, и е преведен на брайлово писмо. Броят включва и материали за коронацията на крал Чарлз III, а кориците красят активистката Шинейд Бърк и актрисата Селма Блеър, диагностицирана с множествена склероза, наред с други.

„Процесът на създаване на този брой ни показа колко важна е осезаемата и трайна промяна в индустрията. Vogue, както и модната и издателската индустрии имат още много работа“, пише Енинфул. 

Майският брой на списанието излезе и в аудио версия, която можете да чуете в сайта на Vogue. Освен това от сайта може да се изтегли версия за незрящи и хора с увредено зрение и да се разпечата на специално устройство. Желаещите могат да закупят екземпляр от брайловото списание безплатно. За да направите това, трябва да пишете на редакторите на изданието на [email protected].  

More All fashion