Лавина от хейт за Adidas: избраха мъж за реклама на дамски бански

Лавина от хейт за Adidas: избраха мъж за реклама на дамски бански

Adidas е в центъра на нов скандал заради противоречива кампания

Популярната спортна марка нае мъжки модел с космати гърди за реклама на дамски бански костюми от колекцията си Pride 2023.

Ходът предизвика лавина от критики към Adidas. Под хаштага #boycottadidas хиляди хора в Instagram се обидиниха в действено неприемане на идеята.

„Израстването и носенето на маратонки Adidas беше момент на гордост. Сега ги хвърлям в кошчето с гордост. Отвратително. Тъжно“ или „Това е, махам Adidas от списъка за пазаруване“, както и „Мъжете и жените трябва да намират това за обидно. Децата вече са достатъчно объркани и без да виждат това”. 

Колекцията е проектирана от южноафриканския дизайнер Рич Мниси. Той казва, че "колекцията празнува себеизразяването, въображението и непоклатимата вяра, че любовта обединява."

Потребителите на Twitter обвиняват Adidas, че се опитва да "изтрие" жените. „Не знам защо компаниите правят това доброволно. Можеше поне да напишат, че костюмът е унисекс, но не го направиха, защото става въпрос за заличаване на жените. Чудили ли сте се защо това не се случва за другата страна“, казва професионалният плувец Райли Гейнс, имайки предвид мъжете.

„Това, което ми казва тази снимка, е, че жените не са важни, че не са достатъчно добри, за да представят бански костюми, направени за тях“, добавя Гейнс.

Анкета

Какво мислите за кампанията Pride 2023 на Adidas?

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.