Следва

Питай ме, питай ме. Какви са начините за трайно и ефикасно избелване, попитахме д-р Панов

Тайгър Уудс се завръща на игрището за голф

От 8 април, четвъртък, bTV ще излъчи пряко един от четирите големи турнира по професионален голф US Masters...

All About Life преди 14 години

От 8 април, четвъртък, bTV ще излъчи пряко един от четирите големи турнира по професионален голф US Masters.

Точно в полунощ от 8 до 10 април и в 23:00 часа на 11 април зрителите ще имат възможност да проследят завръщането на най-богатия спортист в света - Тайгър Уудс (и известен любовник, по нащи сведения) след като миналата година той обяви оттеглянето си за неопределено време.

Уудс беше забъркан в грандиозен скандал с извънбрачни връзки и кариерата му беше поставена под въпрос.

Американецът обаче обяви завръщането си на игрището на US Masters. Именно заради това събитието привлича огромно внимание в света на спорта.

Турнирът се провежда всяка година в началото на април. За разлика от другите три големи турнира, US Masters не сменя локацията си - голф игрището Огуста в щата Джорджия, САЩ.

Първата надпревара от ежегодното събитие е започнала на 22 март 1934 г. Оттогава се е превърнал в затворено събитие, а участниците получават ексклузивни покани.

Турнирът има строги традиции, които се спазват от десетилетия и които го превръщат в толкова изключително събитие.

Освен паричната награда, която през 2009 г. е достигнала $ 1 350 000, победителят в US Masters получава и зелено яке, което връща на следващата година.

Вечерята на победителите се състои всяка година във вторник преди старта на турнира. На нея присъстват само специално поканени гости, сред които са шампиони от турнира от минали години и част от директорите на игрището в Огуста, Джорджия. Церемонията по откриването на US Masters датира от 1963 г. На нея най-големите звезди на голфа удрят първата топка.

Джак Никлаус е печелил най-много титли от турнира US Masters – шест пъти между 1963 и 1986 г.

На второ място се нареждат Арнолд Палмър и Тайгър Уудс. Дали легендарният играч ще затвърди позицията си и ще се приближи на крачка от първото място по брой спечелени титли зрителите на bTV ще разберат от 8 април, четвъртък.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.