Следва

Лео и Камила - раздяла по познатата схема (тя стана на 25 и the end)

Кралица: обсипаната с диаманти Серина Уилямс играе за последен път на US Open

Аз съм легенда!

All About Life преди 1 година

Серина Уилямс участва на последния турнир в кариерата си - откритото първенство на САЩ (US Open) по тенис (неотдавна 40-годишната Серина обяви, че ще преустанови спортната си кариера). В първия кръг Уилямс надигра Данка Ковинич с 6:3, 6:3, а мачът с участието на легендарната спортистка подобри рекорда по посещаемост на US Open - на трибуните имаше точно 29 402 души. Сред тях десетки звездни поддръжници на мисис Уилямс - Бил Клинтън, Майк Тайсън, Хю Джакман, Анна Уинтур, Киун Латифа и други. В подкрепа на съпругата си на трибуните бяха нейният любим Алексис Оганян и дъщеря им Олимпия. Днес легендарната Серина играе във втори кръг на турнира срещу Анет Контавейт. Ако загуби, това ще е последният официален мач в кариерата й, продължила десетилетия и увенчана, освен с десетки титли, и с любовта на целия свят.  


Прощалното писмо на Серина Уилямс, корица на Vogue Септември 2022: "Направих всичко. И вие можете"


За Серина вечерта на първия мач в последния й турнир се оказа не само спортен, но и моден триумф. На корта тя излезе в буквално блестяща форма - в специално създадена за нея рокля Nike с шифрирани няколко важни символа. Облеклото допълваше обсипан с кристали шлейф, който Уилямс свали преди играта. Няма какво да се лъжем, само на изключителна личност от нейния калибър, спортният свят би могъл да "прости" това стилово своеволие. Изключителна!

Самата рокля на звездата бе обсипана с брилянти под формата на съзвездия, символизиращи звездното небе над корта, а полата й бе напластена с цели шест слоя тюл - в чест на шестте титли на Серина от Откритото първенство на САЩ. Маратонките на звездата - ръчно инкрустриран с 400 брилянта чифт, украсен с фирмените бумеранги от злато и с изписани Queen ("кралица") и Mama ("мама"), и инициалите на Серина. Дизайнът е разработен съвместно със собствения бижутериен бранд на Серина - Serena Williams Jewelry.

Четиригодишната дъщеря на звездата повтори тоалета на мама - момиченцето бе в много подобна на мамината рокля, докато прическата на Олимпия с белите мъниста напомня на тази, която Серина носи, когато печели първата си титла на US Open през 1999 година, едва на 17.   

Уилямс е прочута със смелите си стилови изяви на корта: от дънковата мини пола на Откритото на САЩ през 2004-та до черния гащеризон  Nike на Ролан Гарос през 2018 година. Експериментите й отиват много, само голям артист на корта може да си позволи да смеси така смело чисто спортните си цели с тези на жена и ярко индивидуална личност.

Вчера излезе и броят на списание Time със Серина на корицата. На снимката голямата спортистка позира с обици от бяло злато и диаманти на собствения си бранд. Страхотно е, че имахме възможността в годините да проследим този небивал поход, поход към върха на спорта и любовта на хората. Браво,Серина!   

More All About Life

Ходенето пеша до работа и обратно - най-добрата практика за духа и тялото

All About Life преди 6 дни

Знаем, че движението е здраве, но или "нямаме време", или намираме хиляди други оправдания, така че да го избегнем. Само че златното правило е, че е супер важно да се движим, а ходенето до работа пеша помага не само на тялото, но и на ума.