Следва

Дженифър Лопес, Gucci-то и Бен на червения килим

Модната дипломация на Бионсе - втората най-добра част от турнето на певицата

Световното турне на Бионсе "Ренесанс" е отчасти концерт, отчасти продължително упражнение, което ни показва колко нестандартни визии може да облече една поп звезда

Celebrities преди 10 месеца

Queen Bey променя типичния концерт, превръщайки го в постоянно променящ се формат, изпълнен с изненади и нови визии. Тя създава и сглобява различни неподражаеми образи, които са емблематични за нея и превръщат сцената в изкуство на живо.

Почти на всяка спирка от турнето досега - общо 51 дати към момента - Бионсе представи нова и неподражаема визия, създадена от някои от най-известните имена в света на модата. Off-White, Balmain, Brandon Blackwood и още, и още. Това, което може би не сте забелязали обаче е, че Би често отдава почит към страната, в която се намира, като облича дизайнер, който нарича тази страна свой дом: Jacquemus за Марсилия, Alexander McQueen, David Koma, Robert Wun и Stella McCartney за петдневната резиденция на певицата в Лондон, Fendi в Барселона. Версия на модна дипломация на поп звездата в действие.(Вижте още: "We Love: Бионсе счупи рекорда за най-много победи в историята на Grammys, стайлингът за вечерта - перфектен")

Използването на модата като средство за негласно изразяване на признателност и връзка с дадена култура или общност не е нещо ново, но това е по-скоро територия на кралските особи и политическите фигури. Но от друга страна, Бионсе, със своите над 300 милиона последователи в Instagram, е своеобразен вид държавен глава.

Бионсе има навика да избира множество визии в различни цветове и нюанси за едно турне, но "Ренесанс" издига до безпрецедентни висоти идеята за постоянно преобразяване. Естетиката на турнето е така добре изградена, че феновете с нетърпение очакват следващия концерт на звездата, за да се появят със свои собствени уникални визии. До края на турнето определено предстоят още нестандартни тоалети на Бионсе - тя дори още не е носила всичките 41 чифта обувки Jimmy Choo, осигурени спрециално за тура.(Вижте още: "Всичко, което знаем за новия албум на Бионсе - Renaissance")

Логично е северноамериканската част от турнето, която започва следващия месец, да включва още по-обмислени и специфични препратки към градовете в които Бионсе ще изнесе своите концерти. Възможностите са безброй. Но от друга страна, Бионсе винаги е следвала своят моден компас така че е възможно да има съвсем други планове. Все пак кралицата сама определя следващия си ход. 

 

More Celebrities