Следва

Приказни Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас в Портофино

Две пълнолуния през август - значението на днешния ден за всеки знак

Днес е първото от двете пълнолуния този месец

Astro преди 8 месеца

Август 2023 г. ни поднася две лунни шоута, идващи под формата на две супер пълни луни. Есетровата луна, първата от пълнолунията на месеца, изгрява на 1 август в знака Водолей.

Второто пълнолуние през август, наречено Синя луна, защото се случва в същия месец като друго пълнолуние, изгрява на 30 август.

След август тази година предстои още една суперлуна, с което общият брой ще стане четири (първата беше през юли).

Ето какво трябва да знаете за астрологичното въздействие на пълнолунието на 1 август(вижте още: "Най-важните АСТРО събития на 2023 - много ретрограден Меркурий и още").

Как можете да видите първото пълнолуние през август 2023?

Луната достига пикова лунация около 14:32 ч. ET, довеждайки Луната и Земята в непосредствена близост в аспект, наречен перигей. С тази лунна орбита в действие ще почувстваме емоционалната интензивност на душевно ниво.

Какво е астрологичното значение на пълнолунието през август 2023?

Пълните луни се считат за време на освобождаване и облекчение в астрологията. Астрологично пълнолунието придобива атмосферата на други космически събития, случващи се по същото време, като ретроградната Венера в случая.

Експанзивната планета Юпитер споделя изпълнена с енергия луна във Водолей. Космосът ни моли да разберем как се вписваме в определени взаимоотношения и групови настройки. Нашите най-близки партньорства и приятелства ще бъдат подложени на известно изпитание.


Месечен ХОРОСКОП - Август 2023


Суперлуната настъпва по същото време като метеорния поток на южната делта Аквариида. Тъй като луната във Водолей подчертава нашите надежди и цели по отношение на общността и взаимоотношенията, това е чудесна възможност да засадим семена за бъдещето. Изявете своите видения под падащите звезди - мечтите ви като нищо ще се сбъднат.

Как пълнолунието през август ще се отрази на вашия знак

Овен

Ще предефинирате приятелските си групи, освобождавайки енергиите, които не вибрират н аедна честота с вашата. Вместо да се фокусирате върху това какво могат да направят за вас, вземете решения за това как вашите приятели ви карат да се чувствате. Тези, които са се доказали като истински близки, запазете на всяка цена. Другите, със съмнителните мотиви, нека си тръгнат. 

Телец

Това е прекрасно време да преоткриете себе си, Телци. Имате възможност да се приведете в съответствие с нови професионални цели и стремежи. Дайте си възможност да мислите извън рамките и да дефинирате какво искате за бъдещето, докато правите планове за постигането им. С решителността ви в този момент можете да постигнете много! 

Близнаци

Прегърнете въображението и страстите си! Позволете на ума си да се скита и да изследва вашите мечти. Колкото повече мислите за света с различен обектив и изследвате фантазиите си, толкова по-лесно ще бъде да им вдъхнете живот – но само ако наистина вярвате в тези видения. И в себе си.

Рак

Вероятно знаете колко важни са границите - защото се борите да ги спазвате. Придържайте се към това, което вашите приятели, семейство и значими други хора казват и искат в този момент и инаправете възможното да уважите техните чувства.

Лъв

Суперлуната ще озари любовния ви живот. Това е чудесен момент да дадете повече TLC на партньора си. Ако не сте обвързани, трябва да помислите да се включите в приложение за запознанства, за да се свържете с някого. Сега стартираща любов може да се развие прекрасно в следващите месеци.

Дева

Излизането от старите навици е предизвикателство за всички – но особено за някой като вас, който процъфтява в рутината. Добрата новина е, че след като се отървете от определено поведение, ще можете да изпълните живота си с повече положителни дейности. Освободете се от излишния багаж.

Везни

Вие сте в деликатна позиция, когато става въпрос за романтика, поради което е важно да формулирате и изразявате чувствата си със състрадание и грижа. Имате шанса да се свържете отново с хора, които обичате, по много смислен начин. Не си позволявайте да застанете на собствения си емоционален път. Пътят към постигане на щастие е открит. 

Скорпион

Тъй като сте мощен зодиакален знак, искате да управлявате света и всичко, което правите. Проблемът е, че надали можете да поемете повече отговорности, отколкото имате в момента. Научете как да приоритизирате задачите си, за да сте сигурни, че имате място за постигане на всичките си цели.

Стрелец

Това пълнолуние ви моли да направите крачка назад, преди да изразите мнението си по какъвто и да е въпрос. Моментът ще ви принуди да забавите темпото, осъзнавайки, че не знаете всичко за личния бизнес и живота на другите хора, въпреки че си мислите, че знаете. 

Козирог

Вашите финанси са като цяло динамични, но сега имате проницателността да вземате най-добрите решения въз основа на съвета, който наскоро сте получили от доверен приятел. Разполагате с необходимите средства и проницателност, за да помогнете на банковата си сметка да процъфтява, вместо да намалява стойността си в този момент. Възползвате се! 

Водолей

Пълнолунието на първи август въздейства върху ума и сърцето ви. Докато суперлуната дарява яркото си сияние, ще ви бъде напомнено, че трябва да сте в хармония с емоционалната си природа. Облегнете се на вътрешния си глас и оставете чувствата да се разгърнат от само себе си, без преса и без очаквания. 

Риби

Време е за размисъл и връзка с вътрешното Аз. Отделете малко време и прекъснете диалога с външния шум, за да се съсредоточите върху изцелението на личния си свят. Медитацията и тишината ще помогнат достатъчно в процеса на разкриване на истинската ви същност в часовете на тов пълнолуние. Периодът е тих, но много съзидателен.

More Astro