Следва

Джеймс Плаза, ladies, хитовият мускулест бодигард на Бионсе

Две рокли за една принцеса: резервната булчинска рокля на Даяна

Всяка принцеса трябва да има поне една резервна рокля

Celebrities преди 8 месеца

Дори и да не сте били сред 750-те милиона души, които са гледали кралската сватба на принцеса Даяна и принц Чарлз на 29 юли 1981 г. в катедралата "Свети Павел", дори и да не сте били още родени, образът на сватбената рокля на Даяна вероятно се е запечатал в съзнанието ви.

Дизайнът на Дейвид и Елизабет Емануел е един от най-емблематичните в историята на модата и успява да издигне покойната принцеса до статута на икона на стила. С 25-метровия шлейф, огромните пухкави ръкави и пластовете копринена тафта, роклята е мечтата на всяка булка от 80-те (вижте още: Истинската история за това как принц Чарлз си пада по лейди Даяна Спенсър).

Но подочухме, че запомнящата се визия е можела да бъде съвсем различна. Елизабет Емануел разкри, че е имала "резервна" рокля, която тя и бившият ѝ съпруг Дейвид са създали за кралската сватба.

"Резервната сватбена рокля беше направена в случай, че дизайнът на истинската излезе наяве.”, споделя дизайнерката. "Роклята беше изработена от копринена тафта в цвят бледа слонова кост с бродирани детайли по подгъва и ръкавите. По корсажа бяха пришити малки перли".

Освен тайната на допълнителната рокля, Елизабет Емануел разкрива и колко мерки са били нужни, за да се запази в тайна дизайнът на истинската рокля на принцеса Даяна (вижте още: 40 години от "Каквото и да означава любов" или деня на годежа на Чарлз и Даяна).

"Всяка вечер роклята се съхраняваше в метален шкаф, охраняван от двама пазачи. Така че там имаше някой 24 часа в денонощието, поставихме щори на всички прозорци и сложихме фалшиви цветни конци в кофите за боклук, защото хората ги претърсваха.", допълва Елизабет.

Макар да знаем, че бракът на Даяна и Чарлз не продължи дълго, булчинската визия на принцесата и до днес остава в историята на модата.

More Celebrities

Скарлет Йохансон и бялата рокля със сребърен кант

Celebrities преди 19 часа

Годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом се състоя на 27 април в хотел "Вашингтон Хилтън". Освен видни журналисти и политици, събитието събра и много американски филмови и телевизионни звезди, сред които Скарлет Йохансон и съпругът й Колин Йост.  

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 4 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.