Следва

Джеймс Плаза, ladies, хитовият мускулест бодигард на Бионсе

Две рокли за една принцеса: резервната булчинска рокля на Даяна

Всяка принцеса трябва да има поне една резервна рокля

Celebrities преди 6 месеца

Дори и да не сте били сред 750-те милиона души, които са гледали кралската сватба на принцеса Даяна и принц Чарлз на 29 юли 1981 г. в катедралата "Свети Павел", дори и да не сте били още родени, образът на сватбената рокля на Даяна вероятно се е запечатал в съзнанието ви.

Дизайнът на Дейвид и Елизабет Емануел е един от най-емблематичните в историята на модата и успява да издигне покойната принцеса до статута на икона на стила. С 25-метровия шлейф, огромните пухкави ръкави и пластовете копринена тафта, роклята е мечтата на всяка булка от 80-те (вижте още: Истинската история за това как принц Чарлз си пада по лейди Даяна Спенсър).

Но подочухме, че запомнящата се визия е можела да бъде съвсем различна. Елизабет Емануел разкри, че е имала "резервна" рокля, която тя и бившият ѝ съпруг Дейвид са създали за кралската сватба.

"Резервната сватбена рокля беше направена в случай, че дизайнът на истинската излезе наяве.”, споделя дизайнерката. "Роклята беше изработена от копринена тафта в цвят бледа слонова кост с бродирани детайли по подгъва и ръкавите. По корсажа бяха пришити малки перли".

Освен тайната на допълнителната рокля, Елизабет Емануел разкрива и колко мерки са били нужни, за да се запази в тайна дизайнът на истинската рокля на принцеса Даяна (вижте още: 40 години от "Каквото и да означава любов" или деня на годежа на Чарлз и Даяна).

"Всяка вечер роклята се съхраняваше в метален шкаф, охраняван от двама пазачи. Така че там имаше някой 24 часа в денонощието, поставихме щори на всички прозорци и сложихме фалшиви цветни конци в кофите за боклук, защото хората ги претърсваха.", допълва Елизабет.

Макар да знаем, че бракът на Даяна и Чарлз не продължи дълго, булчинската визия на принцесата и до днес остава в историята на модата.

More Celebrities

Обичта на известните: Дуа Липа и Калъм Търнър

Celebrities преди 1 ден

По лицето на Дуа Липа четем комфорта, извиращ от избраната за любовна среща визия - дънки, (не)обикновен топ и прекрасна Bottega Veneta, като не пропускаме балетните пантофки на дупки от модна къща Alaia. А може би блясъкът в очите идва от друго... 

Хайди Клум, Кайли Миноуг, Сидни Суини на наградите People's Choice

Celebrities преди 2 дни

Наградите People's Choice Awards се проведоха в Санта Моника, Калифорния и по традиция привлякоха куп интригуващи личности, сред които Меган Фокс, Сидни Суини, Били Айлиш, Кайли Миноуг, Хайди Клум, Том Хидълстън, Лени Кравиц и др.  

Супер сладко: учителка вдигна сватба в училище, за да сподели момента с учениците си

Celebrities преди 3 дни

Кейти Коркън безспорно има специална връзка с учениците си. Учителка в началния курс, тя очевидно не може да си представи сватбата си без присъствието на любимите деца, с които прекарва дълги часове всеки ден, затова решава да направи празника точно в училището, в което преподава.