Следва

Остаряването е секси: тон за песен от Джулия Фокс в TikTok

Гримът в The Crown 5: марките, прийомите и тайните

Стъпка по стъпка или кичур по кичур, как стилисти и гримьори създават безупречно точните до оригинала образи на героите в новия сезон на The Crown

Celebrities преди 1 година

The Crown е един от най-скъпите и успешни проекти на Netflix. Сериалът разказва историята на британското кралско семейство вече пет сезона: понякога украсявайки или допълвайки реалността с деликатния авторски принос на сценаристите. Критици, историци и експерти се съмняват в реализма на някои сцени и диалози. Но външното сходство на актьорите и героите радва дори скептиците. Принцеса Даяна - централната героиня на току-що излезлия нов сезон - се играе от Елизабет Дебики (вероятно я помните от ролите й в "Тенет", "Великият Гетсби" и "Нощният мениджър"). Днес разказваме за огромното усилие, увеначно с безспорен успех, на гримьорите и стилистите на поредицата да постигнат максимално сходство с реалните исторически персонажи в сагата - от токчетата до последния косъм (вижте още: The Crown 5: кой кого играе)

Кейт Хол е Глваен гримьор на The Crown

Кейт Хол работи по всички сезони на проекта. Преди него - в неособено известни и неособено касови филми като хоръра "Жени в черно" или късометражния "Стив" с Колин Фърт и Кийра Найтли. „Короната“ за Кейт е истинско предизвикателство. Подготовката продължава месеци: Кейт изучава стотици страници архиви, за да възприеме и после предаде характера и трансформацията на героите чрез външния им вид. Даяна например се променя много в течение на годините, но кралицата остава много консервативна. През цялото си управление Елизабет залага на семпъл грим: матова порцеланова кожа, руж, разпръснат върху скулите и нито следа от очна линия или спирала – като символ на сдържаност и липса на суета. Актрисата Имелда Стаунтън, която играе ролята на кралицата, се появява на екрана без никаква спирала.


Кейт Хол

  • Петият сезон на The Crown стартира от далечната 1991 г. Тогава принцеса Даяна се запознава с фризьора Сам Макнайт, който ще й направи най-известната прическа - къса, рошава, почти момчешка. Сам работи със супермоделите на 90-те - от Линда Еванджелиста до Ева Херцигова - и казва, че Даяна е изключително силна жена, "истинска амазонка". Въпреки че самият той е много скептичен по отношение на характера й, когато се запознават (четете още: Оранжевите бански, леопардовата рокля и другите летни визии, с които Даяна подразва фамилията).  
  • В сериала Елизабет Дебики носи единствено перуки. Кейт Хол разказва, че е невероятно трудно да се постигне перфектната прическа чрез перука и че екипът е пробвал десетки варианти. Съвсем отделна от останалите перуки е тази, с която Дебики играе Даяна в известното интервю за BBC.

  • В новия сезон се появява и малко по-възрастната Даяна, която вече не гримира очите си в синьо (гримьорката Мери Гринуел е експертът, който я разубеждава). В този етап от живота си тя използва кафяви и черни моливи, като цветът леко прелива в центъра на долния клепач.
  • На снимачната площадка е използвана предимно козметика на марката MAC: специално линията им седефени червила и блестящи сенки за очи, тъй като 90-те години отново са в тенденция. Лицата са гримирани с Glow Primer и фон-дьо-тена Luminous Silk на Giorgio Armani, а кожите на актьорите са подготвени с кремовете на Augustinus Bader. 

Гледаме The Crown(Season 5) в Netflix от 9.11.2022г.

More from View Sofia

Ваканцията на известните: Джесика Бийл и Джъстин Тимбърлейк, любов-море

Celebrities преди 1 година

Обожаваме лятна Италия, в което съвсем не сме сами. В топлите месеци на годината там май са всички, които предпочитат да карат лелеяната си ваканция на най-красивото място в света. Там са например невероятно очарователното сем. Клуни, там са и Джъстин Тимбърлейк и Джесика Бийл...  

Възпитана в еднополово семейство, най-младият премиер в света: какво знаем за Санна Марин

Celebrities преди 1 година

Финландският премиер Санна Марин е в окото на бурята, след като се оказа в центъра на скандал заради видеоклипове от партита с нейно участие, които попаднаха в мрежата  

More Celebrities