Следва

Кой как избира да се рекламира: Джиджи Хадид и Ирина Шейк за Versace

Grilled Boots на Рик Оуенс: брутална сексуалност и висша мода в едно

Историята за любимите на Рик Оуенс (и много звезди) – Grilled Boots

All fashion преди 7 месеца

Виждаме ги навсякъде – от Дуа Липа до Оливие Рустейн – грубите ботуши с нестандартната решетка са колкото носени, толкова и нехаресвани. Вдъхновение, появило се в душата на Рик Оуенс и останало там и до днес – 4 години по-късно. Какво стои зад Grilled Boots?

През юни 2019 г. Тирон Дилън Съсман, една от музите на дизайнера, за пръв път се качва на модния подиум и оттогава няма нито едно мъжко модно шоу на Рик Оуенс, което да не е открито от него. Освен дебюта му на дефилето, това е и първият път, в който виждаме Grilled Boots.


Тирон Дилън Съсман и Рик Оуенс

Австралийският модел, преместил се в Париж няколко години по-рано, случайно среща Рик Оуенс в един музей. С решителността на човек, който няма какво да губи, първо успява да си уреди среща с него още на следващия ден в Grand Palais, а след това и работа като модел в италианския щаб на фабриката Owenscorp в провинция Модена. После става част от екипа на отдела по стил. Няма друг, който би бил способен да представи по този запомнящ се начин емблематичните ботуши Grilled Boots – същите, с които видяхме Оливие Рустейн и Рик Оуенс на мъжката седмица на модата Пролет/Лято 2024.


Рик Оуенс с Grilled Boots на финала на модното си шоу есен/зима 2020


Първата скица на Grilled Boots на Рик Оуенс

Отправните точки, които дизайнерът дава на екипа, са решетката на Mercedes, която се състои от четири хоризонтални линии, и популярните ботуши на платформа, които са постоянна част от стила “Rick Owens”. Източник на вдъхновение обаче са творбите на немския скулптор Райнер Кристер – масивни глави, изработени от бронз или варовик. „Моите Grilled Boots за някой може би са повтарящи се“, разказва американският дизайнер. „Но те са алтернатива на класическите обувки Stilleto, които продължавам да виждам навсякъде, откакто модата се превърна в моя свят. Grilled Boots са алтернатива на всички ценности, които те притежават, най-вече идеята за сексуалност и лукс, но под друга форма – сексуална неяснота и кичозна дързост. Тези обувки са моята бруталистична алтернатива.“


Тирон Дилън открива ревюто Rick Owens Uomo Пролет/Лято 2020 с Grilled Boots


Сред вдъхновенията за Grilled Boots на Рик Оуенс е решетката на Mercedes


Една от скулпторите на Райнер Кристер, която вдъхновява Рик Оуенс





Първи изображения на решетката на Grilled Boots


Рик Оуенс с Grilled Boots за финала на шоуто за колекция Пролет/Лято 2020



Рик Оуенс Пролет/Лято 2020


Рик Оуенс с Grilled Boots за финала на шоуто за колекция Пролет/Лято 2022



Рик Оуенс Пролет/Лято 2020


Розалия с Grilled Boots на MET Gala 2021

More All fashion