Следва

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Fendi, отвъд времевата граница

Модна (р)еволюция: Secondhand September с Remix

Този септември ще е повече от месец. Remix, водещата онлайн платформа за secondhand и outlet модни находки в Европа, обединява сили с модни ентусиасти и защитници на устойчивата мода по света, и се включва в инициативата Secondhand September

All fashion преди 7 месеца

За да ни помогне да оценим ползите на кръговата мода, Remix представя своя Fashion Calculator - забавен интерактивен тест, който ни показва какъв е природният отпечатък на нашите модни избори и ни дава ценни съвети за истински смислен и симпатичен гардероб, който същевременно ограничава вредите на модната индустрия върху планетата. Tой отправя предизвикателство към нормите на модната индустрия и демонстрира ползите от устойчивия избор, като продължава мисията на Remix да вдъхнови ново поколение потребители да мислят за повторната употреба на първо място.

Устойчива промяна в стила

Въздействието на модната индустрия върху околната среда продължава да бъде голям проблем, белязан от прекомерно разхищаване и потребление на ресурси. Текстилният отпадък често се нарича новата пластмаса, а модната индустрия заема второ място като най-голям замърсител след нефтената. Средностатистическият европеец използва 26 кг и изхвърля 11 кг текстилни изделия всяка година. Secondhand September се стреми да обърне тази тенденция, като приканва хората да прегърнат повторната употреба и да направят съзнателен избор.

Модният отпечатък: Какво е вашето въздействие

Remix вярва, че знанието носи сила и затова създадохме нашия моден калкулатор. Този иновативен, но и забавен интерактивен инструмент показва на потребителите какъв е отпечатъкът, оставен от техните модни избори. Разбирането на въздействието върху околната среда на нашите модни избори е решаваща стъпка към това да бъдем осъзнати потребители. От потреблението на вода до въглеродните емисии, калкулаторът дава изчерпателна представа, за да насърчи желанието на потребителите да знаят повече и информираното вземане на решения.

В Remix разбираме колко объркващ е светът на модата, така че не се притеснявайте от резултата си, тук няма вина или обвинение, напротив - ще ви дадем няколко лесни съвета как да подобрите влиянието на модните си избори, като същевременно продължавате да бъдете своето стилно аз. Вижте калкулатора ТУК

Преоткрийте модата: тръпката от secondhand пазаруването

Радостта от откриването на secondhand съкровища е вълнуващо изживяване. Кой не обича чувството да открие онази находка, която си представя от месеци или години, да я купи за изненадващо малко и на всичко отгоре - да знае, че шансът някой друг да изгрее със същия аутфит граничи с невъзможното. Селекцията от модни находки на Remix прави тази тръпка още по-силна с разнообразни и често уникални съкровища за всеки стил с отстъпки до 80%. Ежедневно към сайта се добавят над 20 000 артикула от хиляди брандове в бюджетна, mid-range и lux категории. 

Включете се в предизвикателството Secondhand September

Remix ви кани да станете част от движението Secondhand September, като пазарувате само secondhand за един месец. Това е празник на осъзнатите потребители, движение, което Remix подкрепя безрезервно. Присъединете се и дайте свобода на своя вътрешен моден инфлуенсър. 

Споделете вашите модни находки и преживявания, като използвате хаштага #SecondhandSeptember и вдъхновете другите да направят устойчив избор.

Reuse. Reduce. Remix!

More All fashion