Следва

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Versace и фурорът Клаудия Шифър

Седмица на модата в Милано Пролет/Лято 2024: Fendi, отвъд времевата граница

Много Fendi   

Runway преди 7 месеца

Визията

Модни икони в реален размер, облечени изцало във Fendi, запълват изложбеното пространство на модната къща на Via Solari 35. Сряда следобед е, първият ден от Седмицата на модата в Милано. Докато посетителите бавно заемат местата си, във въздуха се носи осезаемо вълнение - такова, каквото може да се долови само в първия от поредицата най-важни модни дни в града. Списъкът с гости? До върха натъпкан със звезди - част от The Supers (Наоми, Линда, Кристи и Синди току-що направиха своята разбиваща поява на Vogue World, след което се появиха като почетни гостенки на Фенди) и знаменитости като Карди Би, Кара Делевин, Сюки Уотърхаус и Юджин от IVE. Трудно е да си представим, че Ким Джоунс е в модната къща от само две години - през това кратко време неговата визия за жената Fendi е повече от разцъфтяла, повече от перфектна. За Пролет/Лято 2024 жената на Фенди и Джоунс е облечена по-бизнес, прилича на момиче, което пътува много, и много трудно подсказва към коя точно модна епоха предпочита да я отнасят. 

Атмосферата

Вдъхновено от визията на Карл Лагерфелд за жената Fendi, усещането на следобеда – допълнително подчертано от дрехите – бе усещане за непринудена самоувереност. Моделите не само се разхождаха по пистата под прочувствената музика на Макс Рихтер и Дайна Уошингтън (толкова прочувствено всъщност, че можеше да ви разплаче), но и всяка околна подробност бе стилизирана така, за да подчертае свършената работа и движението по време на показването й: спокойно, уверено, съсредоточено.

Характерни силуети

Не би било шоу на Fendi без емблематичните аксесоари на къщата като чантите First, Peekaboo, Baguette и Origami в блестяща и почти зашеметяваща смес от неутрални и искрящи изявления. Трикотажните облекла дефинират колекцията със стратегически и привличащи вниманието изрезки, но най-вече роклите от колекцията са тези (предложени във варианти от фина маркова коприна и трико), в които се влюбихме безпаметно. Настроенията са в безбрежни вариации, както и цветовете, които ги изразяват, от чувствено кафяво и поразително оранжево до приглушено стоманено и неуловимо синьо. Перфектният завършек дойде под формата на модните аксесоари на колекцията: ефектни маншети за уши, поставени на десетките нежни уши на красавиците, дефилиращи по подиума, някои блестящи, някои ярки, но всички напомнящи на искра, подобна на ореол.

Цялата колекция на Ким Джоунс за Fendi Sprimg/Summer 2024 е в галерията > 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.