Следва

Лайфстайл вдъхновение: Памела Рейф

5 причини да избереш практика в Лидл България

Днес младежите имат толкова голямо разнообразие от възможности за натрупване на професионален опит, че често морето от предложения изглежда прекалено дълбоко и те не знаят към какво да се насочат и как да изберат

All About Life преди 2 месеца

Затова сме подготвили пет причини, които ще помогнат да изберете практикантската програма на Лидл България, която тази година проведе своето юбилейно десето издание, в което участие взеха 218 ученици от цялата страна. През април 2024 г., пък програмата ще е отворена за ново записване, така че вижте защо да я предпочетете тогава в изброените причини.

Възможност за натрупване на ценен опит в ритейл индустрията

Като лидер на пазара, Лидл България предлага на своите практиканти възможност да се докоснат до истинската работа в сферата на ритейла и бързооборотните стоки. Практиката в Lidl изисква от учениците да се потопят изцяло в живота на компанията. Без носене на кафе, без несвързани с работата задачи. Lidl практикантът вниква напълно в характеристиките на своята позиция, като по този начин има възможност да натрупа ценен опит за работата в екип, за контакта с клиентите и как да управлява успешно времето и задачите си като получи разбиране за това какво и как трябва да приоритизира в деня си, за да бъде максимално успешен.

Възможност за кариерно развитие

Да, практиката в Лидл България е една от първите стъпки, които всеки ученик може да направи по пътя на своето професионално израстване. Програмата е насочена към ученици, които завършват, но имат навършени 18 години, а всеки, който завърши успешно програмата, може да се включи и в останалите инициативи, които компанията предлага за ученици и студенти. Освен това всеки, който усети притегателната сила на ритейл индустрията, може да кандидатства и за постоянна позиция в най-удобния от всички 120 магазина на Lidl в цялата страна.

Много научени уроци и възможност за страхотни награди

Лидл България не само въвежда изцяло своите практиканти в бизнеса, като им дава ценно ноу-хау за бранша и работната етика, но се грижи и за това да получат още повече за своята отдаденост. В тазгодишната практикантска програма, например Никол Николова, която е 12. клас в Професионалната гимназия по техника и строителство в Перник със специалност „Интериорен дизайн“, спечели стипендия за първата година в университет от томболата с награди за практикантите в Lidl. Времето, прекарано в компанията като част от практикантската програма, я мотивира да остане на постоянна работа в магазин на веригата в Перник. По този начин зрелостничката ще съвместява завършването на средното си образование с трупането на опит, придобиването на самостоятелност и финансовото подпомагане на своите бъдещи планове. Никол намира мотивация в топлите усмивки на клиентите, на които помага, както и в желанието за финансова стабилност предвид предстоящите важни събития в живота ѝ – абитуриентски бал и кандидатстване в мечтаната специалност „Педагогика и изобразително изкуство“. Стипендията, която спечели от Lidl, е важна стъпка по пътя ѝ към тази мечта.

Награда печели и Денис Кираджийски, бъдещ студент в Медицинския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ – iPhone 14 Pro, след като два месеца усвояваше тънкостите на бизнеса и споделяше задълженията на екипа на магазина на Lidl в Гоце Делчев. За него програмата дава ценни знания за работата в екип и го кара да научи повече за самия себе си като човек.

Практикантките от Бургас Велина Йорданова и Виктория Кавлакова пък печелят ваучери за любими продукти в Lidl на стойност 600 лв.

Практикантската програма е платена

Да, трудът на всеки участник в практикантската програма е заплатен. Така младите хора, освен че научават много и придобиват ценни умения и знания, имат своята финансова независимост. Така лятото е много по-успешно, защото освен, че го оползотворяват по смислен начин, могат сами да финансират летните си забавления с приятели.

Самите практиканти ви я препоръчват

Проучване сред юбилейните участници в практикантската програма на Лидл България за 2023 г. посочва, че 92% от тях биха препоръчали програмата на свои връстници. 73% от тях биха кандидатствали и в други програми за младежи, които компанията непрестанно организира. Сред мотивите на участниците да изберат именно практикантската програма на Lidl като изпълнен със смисъл ангажимент за лятото, учениците изтъкват репутацията на компанията, възможностите за нови преживявания и общуване с различни хора, и не на последно място – финансовата самостоятелност.

Оставяме изводите за вас, като се надяваме, че вече имате по-ясна представа какво да правите следващото лято или към какво да насочите своето дете. Важността от това рано да поемем по правилния кариерен път е огромна, а компания като Лидл България дава възможност на учениците именно за това - да усетят какво ги влече, какво искат да постигнат и им дава правилните инструменти, за да изпълнят и най-смелите си мечти.

More All About Life

Написаните желания се сбъдвали. Вижте как да изпратите писмото си до Дядо Коледа

All About Life преди 3 дни

Една от най-обичаните традиции по коледните празници е свързана с писането на писмо до Дядо Коледа. Деца от всички възрасти нетърпеливо описват мечтаните подаръци, а възрастните с носталгия се връщат към топлите и радостни спомени, когато с вълнение и старание са изброявали желанията си за това какво искат да открият под елхата