Следва

Въпрос на типаж: Венсан Касел и новата изгора

Недооценените герои на технологичния свят: смартфоните от среден клас или HONOR 90

Смартфоните от среден клас предлагат оптималния баланс между производителност и цена, предоставяйки множество функционалности и предимства на потребителите, особено при иновативни и амбициозни проекти като серията Honor 90

All About Life преди 7 месеца

Honor 90 идва, за да промени правилата на играта сред смартфоните от среден клас и това ни харесва. Той не е просто част от „тълпата“ и със сигурност се отличава на фона на всички останали, подозрително приличащи си телефони. Разказваме, точка по точка, защо избрахме Honor 90 за следващия си най-добър технологичен приятел. 

На първо място, разбира се, поставяме дисплея. Снабден с 6,7-инчов четворно-извит „плаващ“ дисплей, Honor 90 поддържа резолюция от 2664x1200 пиксела, покрива 100% от цветовата гама DCI-P3 и показва невероятните 1,07 милиарда цвята. Преведено на говорим език - тази конфигурация променя визуалното ни изживяване още от първия поглед към екрана.

Разработката на Honor 90 е абсолютно иновативна и отличена с няколко награди, сред които и първо място за сегмента в класацията на Dxomark за оценка на качеството както на професионална, така и на потребителска електроника. Насладата от изключителното мултимедийно изживяване е гарантирана напълно, на път, в метрото, в офиса, в комфорта на дома. 

Богатият цветови спектър, изключителната детайлност и плавността на изображенията на екрана биха уморили очите ни, но Honor има решение за този проблем. Тяхната амбиция е съсредоточена върху максималното подобряване на изживяването на всеки представител от поколение Z и нататък. Дисплеят разполага с Dynamic Dimming – функция, която репликира естествената светлина, намалявайки напрежението в очите. Другото, което много му харесваме - Honor използва технологията Circadian Night Display, която филтрира синята светлина и насърчава естественото отделяне на мелатонин през нощта, за да подобри качеството ни на сън.

Камерата е другото голямо предимство на Honor 90 - тройна система, включваща 200MP основна камера с 1/1,4-инчов сензор, 12MP ултраширокоъгълна и макро камера със 112° зрително поле и 2MP дълбочинна камера, която помага за по-точното отчитане на разстоянието. Независимо дали имате професионални или любителски фотоамбиции, камерата, както и работата с нея, са лесни и флиртуващи, и очароват много.

Благодарение на високия динамичен обхват (HDR) можем да снимаме изгреви, залези, морски вълни и планински върхове, като постигаме баланс между светлите и тъмните части на изображенията. Honor 90 въвежда и нов портретен режим, който, без излишни усилия, създава изключителни портрети с добре дефинирани черти на лицето и точен тон на кожата, които естествено се сливат с фона зад обекта.

Любимото ни в цялата фото и видео конфигурация е AI Vlog Assistant, генериращ готови 15-секундни видеа за социалните мрежи само с няколко докосвания. Функция без аналог, която не се уморяваме да тестваме. 

Хилядите подобрения биха изтощили батерията на останалите телефони в рамките на 2 часа и биха превърнали зарядното устройство в част от идентичността ни. Honor 90 обаче разполага с вградена 5000mAh батерия, която може да издържи на целодневно ползване. С едничко зареждане можем да разчитаме на до 19,5 часа непрекъснат видео стрийминг или, иначе казано, почивен ден, прекаран в скролване на TikTok и Instagram.

Когато си разменихме погледи с Honor 90 за първи път, останахме поразени от красотата му. Днес разполагаме с естетично устройство с леко строг, но много елегантен външен вид, едновременно познат и уникален, изтънчен и луксозен, без да е крещящ. Имайки го, имаме усещането, че държим в ръце луксозна, ръчно изработена бижутерия, току-що свалена от модния подиум. Гладките ъгли обгръщат смартфона и го правят приятен на допир, а специално подсиленото стъкло ни успокоява, че симпатичната ни понякога непохватност не представлява заплаха за новия ни Honor 90.

Цветовата гама е много привлекателна и много фина едновременно - среднощно черно, изумрудено зелено, диамантено сребристо и пауново синьо. Нежни тонове, носещи спокойствие и чувсто за надеждност. Съчетаеми чудесно с останалите аксесоари, които обичаме и ползваме в ежедневието, помислени стилово и за всеки индивидуален подход в обличането. 

Honor 90 е приятен, ненатрапчив, много елегантен смартфон от средния клас, в който липсата на претенция е изключително привлекателна. Съчетана с големите му технологични и визуални възможности, тази липса на претенция нарежда тази ни есенна покупка в топ 3 на сезона. В рамките на бюджет от около 900 лева имаме на разположение тих и верен приятел, с който никога не е скучно и с който наоколо е много по-красиво.  

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.