Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 09.10 - 15.10

CAFFÈ VERGNANO: 141 години класа

По случай Международния ден на кафето, който отбелязваме в началото на октомври, Caffè Vergnano отвори вратите на Accademia - старата фамилна къща, в която израства основателят на компанията Доменико Верняно и където започва всичко. Обиколката проследява произхода и основните етапи във възхода на компанията, както и ценностите, които продължават да вдъхновяват семейство Верняно и днес

All About Life преди 6 месеца

Caffè Vergnano притежава забележителна история

В продължение на над 140 години и четири поколения, марката подхранва традицията на изисканото кафе, пренасяйки културата на автентичното италианско еспресо по целия свят.
Историята започва през 1882 г., когато Доменико Верняно - дядото на настоящите собственици, основава бизнеса, откривайки малък магазин за хранителни стоки в град Киери в покрайнините на Торино. Магазинът е специализиран в изпичането и продажбата на дребно на изискано кафе - семейно призвание, което поколенията ще продължат.

Интуицията винаги е по-бърза от окото и това със сигурност е така през 1930 г., когато Енрико Верняно - син на Доменико, решава да придобие първата ферма за производство на кафе в Кения, което се оказва повратна точка за семейния бизнес.

През 1970 г., почти сто години по-късно, Карло и Франко - внуците на Доменико, които са прекарали много щастливи моменти в магазина на дядо си като деца, поемат юздите на компанията и отвеждат Caffè Vergnano към една нова ера.


Доменико Верняно

През 1986 г. придобиването на Casa del Caffé в Торино бележи укрепването на позицията на бранда в света на ХоРеКа. Преминавайки към деветдесетте години, границите на Caffé Vergnano се разширяват към външния пазар, чрез процес на интернационализация и развитие, който позволява на марката да достигне до над 90 страни.

През 2021 г. Caffè Vergnano обяви и важно глобално партньорство с Кока-Кола ХБК, което предоставя значителна възможност за ускоряване на международния растеж и развитие на марката. България е първият пазар в групата на Кока-Кола ХБК, който започна да предлага популярния италиански бранд на своите клиенти и потребители.

Caffè Vergnano е 100% произведено в Пиемонте - цялото производство се намира в Сантена (Пиемонте) в две производствени фабрики: едната е предназначена за печене на кафе, а втората е за производство на капсули.

Успехът на компанията се дължи преди всичко на постоянния стремеж към съвършенство, който е оценен от ценителите на кафето в продължение на повече от век. И това е мисия, която сега се преследва със страст, ентусиазъм и предприемачески дух от четвъртото поколение на семейство Верняно.

Днес Caffè Vergnano представлява най-доброто от „Произведено в Италия“, съчетавайки традиция, технология и продуктова иновация със силно внимание към устойчивостта.
Брандът се ангажира да превърне собственото си кафе в основна част от една далновидна и устойчива промяна.

Базираната в Пиемонте компания винаги е била вярна на убеждението си, че единственият начин да бъде наистина екологично устойчива е да обръща голямо внимание на всички ежедневни действия - както големи, така и малки. Ето защо марката приоритизира опазването на планетата, гарантирайки висококачествена продукция и защитавайки хората.

От компостируеми продукти, през опаковъчни материали, до внимателно използване на суровините - всички аспекти се ръководят от виждането, че отпадъците трябва да бъдат намалявани, рециклирани и оползотворявани.

Сред основните продукти, с които Caffè Vergnano се гордее са компостируемите капсули, които са съвместими с домашни кафе машини, докато в ХоРеКа сектора една от най-забележителните характеристики е иновативната опаковка от 100% рециклиран R-PET. С отпадъците, които отново се превръщат в ресурс, кафето със страхотен вкус е полезно и за планетата.

Caffè Vergnano вярва, че освен околната среда, социалната устойчивост също е жизненоважна и Women in Coffee е доказателство за това

Women in Coffee, в сътрудничество с Международния алианс на жените в кафето, е основана през 2018 г. с цел да подкрепя жените, работещи в малки кафе плантации. Оттогава проектът се развива, като разширява своята дейност и се превръща в приобщаваща платформа за инициативи, които подкрепят културата и образованието - два основни инструмента по отношение на стимулиране на еманципацията и създаването на стойност.

От самото си създаване, Women in Coffee носи осезаема разлика на международната сцена с набор от различни проекти. Първият бе покупката на машина за печене за малък бизнес, управляван от 20 жени в окръг Хондо Вале в Доминиканската република. Съвсем наскоро инициативата финансира създаването на Семейна селска библиотека в Маркала, Хондурас, а в момента се работи и върху кафене и академия за обучение в общността.

Сферата на влияние и подкрепа на Women in Coffee се простира и до кафенетата под формата на специално предложение и розова мърчандайзинг линия. От чаши и кафе машини, до дрехи - розовият цвят е обща тема навсякъде и всички артикули в емблематичната колекция Pink допринасят с част от приходите от продажби за инициативите на проекта.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.