Следва

„Съжалявам за филърите“: Кортни Кокс

Кортни Кардашиян Баркър: „Забременях естествено на 44. Как може някой да се съмнява в плана на Господ?“

След хоспитализация и извънреден стрес, най-голямата сестра от клана Кардашиян най-после говори за бременността, критиките, които получава ежедневно и страховете и мечтите й, свързани с любимия Травис Баркър. Интервюто е за Vanity Fair Italia

Celebrities преди 6 месеца

На 6-ти септември Кортни Кардашиян Баркър сподели със своите 224 милиона последователи в Instagram снимка от болнично легло, стискайки ръката на съпруга си Травис Баркър. Много плашещ момент – Кортни на 44, бременна в седмия месец с така дългоочакваното дете, както видяхме в риалити шоуто The Kardashians. „Беше ужасно страшно. Все още не съм готова да разкажа в детайли, но някой ден ще го направя, защото вярвам, че по този начин ще помогна на много хора“, казва Кортни. Тези, които следят риалитито, знаят, че тя винаги е била сестрата, която е най-критична по отношение на това колко от живота си споделя – причина за доста спорове и напрежение. Сестрите имат различно отношение и относно работата, но Кортни доказа, че и тя, като Ким, може да е успешна бизнес дама. След стартирането на уелнес сайта Poosh през 2019 г., тя представи на пазара Lemme - бранда си за хранителни добавки и витамини. Причина за дрязги стана и сватбата й с Травис в Портофино, организирана от Dolce & Gabbana. Тeмата бе широко дискутирана в голяма част от епизодите. „С Травис все още не сме решили дали или колко често ще показваме бебето“, допълва бъдещата мама. 

С какво тази бременност е различна от предишните ти три?

Физически се чувствам страхотно. Обичам да съм бременна. Даже съм обсебена от това. Но този път, за разлика от миналите три, се доверих на различни доктори, които ми наложиха доста ограничения в първите месеци. Без тренировки, без пилатес, без кофеин, без пътувания със самолет. Дори без секс! Мисля, че всичко това ме накара да се страхувам и да чувствам безпокойство, тъй като предишните пъти не бях толкова внимателна. Отне ми време да се отърва от тези чувства. След операцията просто спрях да се тревожа. Сега говоря на бебето всеки ден, мисля позитивно и се моля много. Чувствам се късмелтийка. Изключително съм благодарна, не че преди не съм била, но може би, тъй като всичко беше лесно и безпроблемно, смятах бременността за даденост.

Появиха се доста негативни коментари в онлайн пространството относно възрастта ти, въпреки че днес много жени над 40 забременяват естествено.

Тези коментари не ми влияят. На онези, които ги пишат, просто казвам: „Как може да се съмнявате в плана на Господ?“. Това е начинът, по който виждам тази бременност. Тя се случи, когато с Травис спряхме да мислим за това и когато аз се отказах от всякакви лечения за оплождане.

Относно това – ти си изключително честна колко е изтощаващо – и физически, и психически.

Решението да опитам асистирано оплождане не бе взето от мен. Имам предвид, че бях тласната към това, сякаш беше единственият избор. Истината е, че чувствах, че това не е подходящото решение за мен. Интуицията ми го казваше. Аз дори не пия лекарства. По-скоро работеше против тялото ми, отколкото за него.

Ние, жените, обичаме и трябва да се вслушваме в интуицията си.

Дълбоко в мен знаех, че не е правилното нещо. Казвах на Травис: „Ако е писано да имаме бебе, ще се случи“. И така и стана. Когато спряхме да насилваме процеса, се получи.

Щастливи ли са децата ти?

Много. Те искаха още едно бебе. Сутрин, когато тръгват за училище, докосват корема ми, целуват го и му казват чао.

Винаги ли си имала позитивно отношение към тялото си?

Винаги съм обичала тялото си. Клои твърди, че иска да има поне частичка от самоувереността ми. Вкъщи винаги съм гола и всеки, който идва, е предупреден. Като тийнейджърка се чувствах притисната, както всеки друг, да съм по-слаба, точно както и след като родих. Имаше натиск да се върна обратно във форма незабавно, сякаш обществото питаше колко време отнема на жената да си възвърне килограмите.

Наскоро сестра ти Кайли Дженър бе доста критична към някои идеали за красота. Семейство Кардашиян може би също носи отговорност за това.

Мислейки за това сега, го разбирам. Снимала съм корици точно в тази тематика – „Вижте колко бързо тя се върна във форма“. Днес смятам, че идеята е нездравословна, защото всяко женско тяло е различно. След третото ми дете (Рейн, роден през 2014 г.) отказвах да снимам подобни корици. Трябваше ми време, но докато бях бременна с Пенелъпи, започнах своето уелнес пътешествие – за здраве и благополучие. А след като тя се роди през 2012-та, исках да предам едно по-позитивно съобщение, без да притискам някого, най-малко себе си. По онова време нямах търпение да започна да тренирам, защото се отразяваше положително на менталното ми здраве. Тогава чувствах голямо безпокойство, тъй като бях в процес на раздяла с бащата на децата ми и тренировките помагаха.

Съдейки по снимките, изглежда, че бременността те е направила по-уверена в себе си.

Усещането да расте живот в теб наистина е много специално и невероятно преживяване. Като суперсила е, но в същото време е и доста уязвим период. Вярвам, че когато човек е уязвим, най-истинската му същност става още по-силна.

С Травис бяхте приятели, а сега сте перфектната двойка. Как се случи?

Винаги сме знаели, че сме повече от приятели. Всички около нас също го знаеха. Казваха ни, че сме родени един за друг (включително Кендъл, Ким и Кание). Травис също го е казвал, но аз го държах на разстояние доста дълго, дори когато през пандемията прекарвахме много време заедно с децата. Сякаш и двамата винаги сме го знаели, но ни беше страх.

Страх от това да бъдете щастливи?

Страх, че е истинско. Спомням си, че веднъж Травис ме покани на кино да гледаме „Бохемска рапсодия“. Приех, а след това се паникьосах. Дори говорих с терапевтката ми за това. Тя ме попита: „Какво има? Защо не отидеш?“, а аз бях ужасена.

Кое е любимото ти нещо в това да си майка?

Обожавам да виждам живота през очите на децата ми и да правя с тях всичко, което аз правех като дете. Да ходя в Дисниленд или да пипна пясъка за пръв път. Харесва ми да създавам традиции и спомени и да правя всекидневните моменти специални. А да мога да изпитвам всичко това и с Травис, е сбъдната мечта.

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.