Следва

Емили Ратайковски пред Vogue - стигмата на развода и "по-малко бели мъже"

„X се превърна в гигантска канализация“: кметът на Париж Ан Идалго напусна мрежата на Илон Мъск

Кметът на Париж Ан Идалго разкритикува новата политика на социалната мрежа X, собственост на Илон Мъск, и обяви, че напуска платформата.

 

Celebrities преди 4 месеца

Според нея социалната мрежа се е превърнала във „впечатляващ инструмент за унищожаването на нашите демокрации“ и е доминирана от манипулация, дезинформация, антисемитизъм, както и атаки срещу учени, активисти по климата, жени, либерали и „всеки, който иска за участие в мирен политически дебат.“

"Не трябва да се заблуждаваме. Имаме работа с много ясен политически проект, целящ да измести демокрацията и нейните ценности в полза на мощни частни интереси", каза тя в голяма публикация в социалната мрежа.

„Тази среда се превърна в гигантска глобална канализация, наистина ли трябва да продължим да се гмуркаме в нея?“
 

Някои потребители обаче критикуват Идалго, убедени, че тя е решила да напусне социалната мрежа на фона на скорошен скандал: кметицата беше обвинена, че е пътувала до Таити с бюджетни пари.

След като Мъск придоби платформата, той направи редица промени в нея и логично се сблъска с критики. Много известни хора напуснаха социалката, а самият Мъск се оказа в центъра на множество скандали, като включително преди дни бе обвинен в антисемитизъм. След което последва посещението му в Израел. Следим.  

More Celebrities