Следва

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 13 - "Отвъд нас", Календарът на Lavazza

“Климатични промени и адаптация към тях”: кръгла маса в СУ по проекта Smart adapt

Be Smart & Adaptdble! 

All About Life преди 4 месеца

В събитието взеха участие студенти от специалностите на факултета “Climate change and management” и „Геопространствени системи и технологии“. Лектори бяха Анна Стойкова - общински съветник, Десислава Билева - Smart adapt, и доц. д-р Стелиян Димитров, ръководител на катедра „Геопространствени системи и технологии“ и директор на Националния университетски център за геопространствени изследвания и технологии – НУЦГИТ.

Лекторите представиха на преподаватели и студенти политиките, които се провеждат за адаптация към климатичните промени на територията на София. Бяха дискутирани всички аспекти, имащи отношение към климата - тема, която тепърва ще придобива огромна важност. 

"Благодаря на лекторите Анна Стойкова доц. д-р Стелиян Димитров, с които заедно представихме на колеги, преподаватели и студенти политиките, които провеждаме за адаптация към климатичните промени на територията на София. Поставихме темата и дискутирахме всички аспекти, имащи отношение към климата. Радвам се много на големия интерес и активното участие по темата с конкретни въпроси и предложения от страна на възпитаниците на Софийския университет. Представеното от нас предизвика желанието им отново да организираме дискусия по темата, което е мотивиращо и дава надежда, че всички ние работим в правилната посока и реализираме устойчиви зелени политики. Благодаря още веднъж на всички участващи и обещавам, че ще продължим да развиваме темата заедно", сподели госпожа Десислава Билева. 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.