Следва

Astro Food 2024: вкусът на знаците, защо е такъв и коя храна ще ви направи щастливи

#ViewSofiaXMASGiveaway DAY 13 - "Отвъд нас", Календарът на Lavazza

Ежегодният ни #XMASGiveaway, в който всеки ден от 1 декември до Коледа подаряваме на вас, нашите читатели, луксозни, красиви, много спеицални и омагьосани с любов Коледни подаръци, ден след ден, до Деня на Рождество, е тук!

 

All About Life преди 4 месеца

Визуално и смислово бижу, ежегодният календар на примиум марката за кафе Lavazza е доза чисто удоволствие за сетивата месец след месец, през цялата година, настоящата, предната, и тази, която ни предстои.

В „Отвъд нас“, както е озаглавен новият календар за 2024-та, фотографията е свободна да се изразява по нови начини, освободена от стереотипи и конвенционална визуална мъдрост, давайки глас на оригинални интерпретации, които извират от разнообразието на историите на артистите и ни напомнят, че Африка не е екзотика, а израз на културно богатство и разнообразие.

Тазгодишният Календар резонира ценностите на Lavazza чрез участието на трима посланици, три ярки личности, които са ангажирани и активни в социални проекти и вярват в идеята за сътрудничество, изразена от „Отвъд нас“: сомалийският модел, автор и актриса Уейърис Дайри, дългогодишен застъпник срещу гениталното осакатяване на жени; нобеловият лауреат д-р Денис Муквеге, световноизвестен гинеколог и основател на болница Панзи в Бакаву, Демократична република Конго, която си сътрудничи Фондация Lavazza; и южноафриканската активистка Зулайха Пател, която фокусира медийното внимание върху проблема с расизма в Южна Африка след апартейда и е лауреат на срещата на младите активисти през 2022 г.

Концепцията „Отвъд нас“ ще продължи да вдъхновява Lavazza през 2024 г. като лайтмотив на инициативи, организирани в чест на 20-ата годишнина на Фондация „Джузепе и Перикъл Лаваца“. Календарът предоставя предварителен преглед на тази годишнина чрез отлична визуална интерпретация на проектите на Фондацията, видени през очите на фотографите:

Тандиве Муриу

Тандиве Муриу показва уникалната смесица на Африка от ярки текстили, културни практики и идеологии за красота. Чрез сюрреалистични илюзии тя се противопоставя на проблемите, свързани с идентичността и женското овластяване, чрез използване на тъкани и обикновени битови предмети.

Аарт Верипс

Аарт Верипс е южноафрикански режисьор и фотограф, израснал в Дърбан, чиято работа следва разказ около автентичността и емоционалното свързване на публиката с различни теми. Верпис е привлечен от нетрадиционни лица във фотографската си работа, с цел да демонстрира нов стандарт на красота и вдъхване на живот както в статични изображения, така и във филми.

Даниел Обаси

Многостранен артист, привлечен от старото кино и афро-футуризма, този художник, роден в Нигерия, е дълбоко загрижен за разширяването на обхвата на африканските разкази. Постоянно работейки и черпейки вдъхновение от своите преживявания, разговори и изследвания, Даниел се стреми да изследва теми като сексуалност, мъжественост, красота, културен символизъм, фантазия, активизъм и човешки отношения.

С календара на Lavazza сдобиването е изключително трудно. Колекционерско съкровище, той идва в много ограничен тираж и едва няколко десетки са хората, които могат да го закачат на стената си и да му се радват. Един от вас, споделящите радостта и очакването от предстоящите Коледни празници, ще бъде късметлията, който ще получи престижния календар на водещата италианска компания.

12 страници поглед към света, изящни, интелигентни и артистични, ще са за един от вас, който тагне под поста ни в Инстаграм по един свой артистичен съмишленик.

Защото всеки ценител на красотата и смисъла е приятел, а комбинацията от красота, смисъл и приятелство е истинско съкровище. Играем от този момент, 18 часа на 13.12.2023 до утре, 14.12.2023, привечер.

Късмет и Весела Коледа! 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.