Следва

Неофициалната кампания на A$AP Rocky и Кендал Дженър за Bottega Veneta вече е официална

Vetements VS Yeezy: чорапите на Кание са плагиатство, твърди Гурам Гвасалия

Креативният директор на Vetements Гурам Гвасалия обвини Кание Уест в плагиатство.

 

All fashion преди 4 месеца

Онзи ден, за пръв път след пропадането на сделката с adidas, марката Yeezy на Кание Уест представи нов модел обувки YZY - PODS, много напомнящ на чифт обикновени чорапи. Изданието веднага предизвика фурор онлайн по две причини.

Първо, шумът се дължи на цената - чифт YZY PODS струва $200. Това ценообразуване предизвика объркване сред много интернет потребители. "200 долара за чорапи? Това е лудост”, пишат в социалните мрежи.


YZY PODS

Гурам Гвасалия наля масло в огъня. На страницата си в Instagram той публикува снимки на обувки, създадени от марката Vetements, които много приличат на творението на Yeezy. "Оригиналните чорапи за маратонки, създадени от Vetements през 2019 г. Пазете се от фалшификати“, подписа публикацията дизайнерът, ясно препращайки към думите на Kanye, който при отваряне на предварителните поръчки за YZY PODS също помоли купувачите да се „пазят от фалшификати“. Освен това Гвасалия добави хаштага #nothingbeatstheoriginal  (вижте още: Ако не носим VTMNTS, FALL 2023 READY-TO-WEAR, няма да сме гаджета).

По-рано Гурам Гвасалия публично обвини в плагиатство на брат си Демна. След като Гурам не беше поканен на шоуто на Balenciaga, което беше открито от майката на братята, дизайнерът публикува снимка на продукт на Vetements в Instagram, като посочи, че Демна е копирал дизайна му. 

More All fashion