Следва

Завръщането на Джоди Фостър, която няма какво повече да доказва

Космосът в дома и ръцете ни

Звездното небе е вдъхновение, предизвикателство и голяма въпросителна.

All About Life преди 4 месеца

Необятната Вселена сякаш ни напомня, че границите са само в ума ни и че възможностите са безкрай, стига да искаме да ги видим. В отдадените опити на човечеството да научи повече за света извън нашата планета, компаниите правят непрестанни стъпки към това да „поднесат“ Космоса в ръцете ни.

Oт появата на смятания за първи научно-популярен филм с космическа тематика „Пътуване до Луната“ от режисьора Жорж Милие от 1902 година до днес, Космосът на малкия и големия екран разказва истории, които се движат по ръба на достоверността. Предизвиквайки откривателите в нас, те си създават фен база, която е привлечена като магнит към астрономическата тема.

За всички любители на науката и фактите, през 1980 г. се появява иконичната научно-популярна документална поредица „Космос“, създадена от астрофизика Карл Сейгън. От пускането си до днес поредицата е гледана от над 500 милиона души, а през 2020-а се появи и новият й вариант „Космос: Възможни светове“, този път с водещ Нийл Деграс Тайсън. Наричат го рокзвездата сред астрофизиците, защото привлича такова внимание към темата, че се превръща в истински посланик на Космоса, който се появява в популярни филми и сериали като „ Бруклин 99“, „Зулендър 2“, Family Guy, „Семейство Симпсънс“ и още. В интервю той споделя, че всеки човек трябва да намира и търси нещо, което да го изненадва и впечатлява поне веднъж на ден. За него това е Космосът.

Ако решим да последваме съвета на Нийл Деграс Тайсън, то можем да се огледаме наоколо, за да открием многообразието от възможности, с които да се потопим във вселена от звездно вдъхновение…

Ако идеята за хотел в космоса ви звучи примамливо, то пригответе се да изчакате около 5 години. Пред Architectural Digest компанията Space Development, специализирана в проектирането и изграждането на космически станции, споделя, че може да разполага с луксозно настаняване в космоса в рамките на приблизително 60 месеца.

Докато имаме възможности, включително и финансови, разбира се, да гледаме през прозореца и да виждаме звездното небе на ръка разстояние, можем да помислим за технологична покупка за дома, която да ни подари това уникално усещане. Проектор, който пресъздава звездното небе върху тавана на стаята, може да е перфектния подарък (подобни модели в сайтове като Amazon са с цени от 40 до 200 долара). Ако пък сте няколко крачки напред във вашата космическа одисея и търсите по-реалистично докосване до необятността на вселената, то има добра новина – сайтът space.com прави ежегоден лист с препоръки за телескопи за начинаещи, които отново са в рамките на финансово изпълнимото. Предлагайки пълно описание, списък от плюсове и минуси и съвети за лесно използване, сайтът дава ценна информация за всички космически теми, които могат да развълнуват съзнанието ни.

Технологиите, вдъхновени от Космоса, имат своето въздействие в различни сфери на бизнеса, вкл. в бюти индустрията. Eдна от най-нашумелите технологични джаджи в бюти света, например, е Droplettе - устройство, базирано на открития на НАСА, което чрез разграждане на активните вещества на серум в микро мъгла, хидратира кожата чрез високоскоростен аерозол.

И ако всичко казано до тук трябва да пътува стотици и дори хиляди километри, за да стигне до вас, на родния пазар вселена от изживявания разкрива първата лимитирана серия на устройството за нагряване на истински тютюн IQOS ILUMA. Тя се казва Stardrift и е оцветена в нюансите на безкрайния космически хоризонт. За да потопи пълнолетните пушачи, преминали към бездимната алтернатива, във вселена от изживявания, брандът дава възможност на потребителите си да се включат в активности, които да им спечелят звездни преживявания.

Избрахте ли вече как да внесете космоса в ежедневието си?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.