Следва

Още Астро: защо числото 8 и какво става с Плутон

Гигантска глоба от 1,2 милиона евро за Киара Ферани

Компанията на модната инфлуенсърка Киара Ферани трябва да плати глоба от 1,18 милиона долара, съобщи италианската антимонополна служба.

 

Celebrities преди 4 месеца

Заедно с известната компания Balocco, Ферани прави авторска серия коледни сладкиши. В рекламната кампания се посочва, че част от парите от продажбите на продукта ще бъдат дарени на благотворителна организация за деца. Въпреки анонса, антимонополната служба на страната прави проверка и установява, че от организацията не са получавани вноски от най-известната италианска инфлуенсърка, мадам Ferragni. Представители на организацията са категорични, че рекламата и по-високите цени (обикновен кекс от тази марка струва четири евро, а ограниченото издание, подписано от блогърката, струва девет евро) подвеждат потребителите да мислят, че с покупката на сладкиша допринасят пряко за благотворителната инициатива за насърчаване на проучванията на рак при децата в конкретна болница в Торино. В същото време компанията на Ферани е получила повече от 1 милион евро за сътрудничеството си с марката и свързаните с това рекламни дейности.

След възникналия скандал блогърката направи изявление, в което нарече ситуацията следствие от неразбиране. Киара заяви, че смята наказанието за несправедливо, обеща да го оспори и в бъдеще да раздели благотворителността от търговията.

Киара Ферани е един от най-известните и високоплатени модни блогъри не само в родната Италия, но и в света, с почти 30 милиона потребители, абонирани за нейния Instagram.

Вижте още: Тя успя: първият инфлуенсър на Sanremo и четирите й тоалета от Schiaparelli  и Манифест за равенство - "голата" рокля на Киара Ферани в първата вечер на Санремо 2023.

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.