Следва

Годишен ХОРОСКОП 2024: ТЕЛЕЦ

Годишен ХОРОСКОП 2024: ОВЕН

Няма по-сладко и интересно начало на годината от традиционния дълъг, наситен, личен годишен хороскоп на View Sofia, подробно за всеки знак, а днес именно... ОВЕН 

Astro преди 3 месеца

2024 носи промяна във вашия социален кръг и професионален и творчески напредък. Готови ли сте да станете по-известни?  

Добре дошли в 2024 г., Овни! През тази година социалният ви кръг ще се разширява, а кариерата и творческият ви живот ще се преобразяват. Не се безпокойте. Ще разясним как да се справите с вашата невъзможна планета-управник, ретроградния воин Марс (и ще ви обясним какво означава това за вашия сексуален живот). Тъй като Сатурн, владетелят на времето, ще прекара цялата година в Риби и във вашия 12-ти дом, дома на Несъзнаваното, може да усетите задълбочаване в духовни практики, независимо дали това означава да навлезете повече в картите Таро или друга съвременна духовна практика.

Плутон, планетата на трансформацията, ще се движи напред и назад между Водолей и вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, и Козирог и вашия 10-ти дом, дома на социалия статус, което показва, че най-големите промени ще се случват във вашата група приятели и в света на постиженията, независимо дали това означава кариера или творчески начинания. Може би и двете. Може също така да станете близки приятели с колега или да имате променяща живота възможност за общуване, докато сте навън с приятели. Когато годината е към своя край, трябва да сте станали по-пълноценни в работата и по-известни в социалните среди. Тъй като Юпитер, планетата на щастието, ще стои в Телец и във вашия 2-ри дом, дома на притежанията, преди да се премести в Близнаци и да освети вашия 3-ти дом, дома на общуването, ако погледнем астрологията и пренебрегнем всякакви сурови реалности от икономиката, звездите казват, че 2024 г. е отлична за вашия портфейл .

Във вашия знак също предстои хаотично затъмнение точно в началото на пролетта, а в края на годината Марс става ретрограден, засягайки предимно вашите сексуален живот и кариера. Но това са само общите черти на предстоящата година. Продължете да четете, за да научите какво да очаквате по въпросите на любовта, приятелството, кариерата и здравето от 2024 г.

Важни астрологични събития през 2024 г. за Овен

Събота, 9 март: Меркурий влиза в Овен
Вторник, 19 март: Слънцето влиза в Овен
Петък, 5 април: Венера влиза в Овен
Понеделник, 8 април: Новолуние и слънчево затъмнение в Овен
Вторник, 30 април: Марс влиза в Овен
Четвъртък, 17 октомври: Пълнолуние в Овен
Петък, 6 декември: Започва ретрограден Марс

Любов и връзки

Малцина могат да устоят на увереността и сексапила, които Овенът излъчва. Вие сте първият знак от зодиака и, в резултат на това, първородният в астрологията. Вашето най-голямо предизвикателство в любовта не е да се самоутвърждавате, а да слушате другите. Когато божественият комуникатор Меркурий се премести във вашия знак в събота, 9 март, ще е важно да обмислите дивата идея, че можете да научите нещо от любовния си интерес. Може би този разговор ще е възхитително див и еротично зареден. Някои човек може да има freaky мисли или фантазия, на която искат, с ваше съгласие, да се отдадат. Други Овни може да видят как изравняват връзката си по това време, обсъждайки съвместен живот или какъв формат на връзка е най-подходящ за тях. Необвързаните Овни ще изпитат желание да се хвалят със себе си пред другите (без срам) и ще се почувстват призовани да се впуснат в срещи или да увеличат честотата, в която излизат с други около тази дата.

Сезонът на Овена започва във вторник, 19 март, и продължава до петък, 19 април. Това е вашето Слънчево завръщане и трябва да празнувате рождения си ден и да направите това време от годината ваша радост. Но когато романтичната Венера се премести във вашия знак в петък, 5 април, романтичните връзки ще заемат централно място. Някои Овни може да приемат предложения за брак по това време (ако обичате такива неща) или да организират нетрадиционни церемонии, за да отпразнуват партньорството си. Неомъжените вероятно ще бъдат представени на заинтересовани ухажори около тази дата. Дали ще прецените, че отговарят на вашите стандарти, зависи от вас.

На 8 април предстоят Новолуние + Слънчево затъмнение във вашия знак. Вземете важните решения преди тази дата. Затъмненията са високооктанови космически събития, които могат да бъдат доста стресиращи. По-специално Слънчевите затъмнения, заедно с фазата на Новолунието, показват, че започва нова глава в живота ви. Единственият проблем е, че ако не сте инициирали тази промяна сами, звездите може да прибързат и да я задействат вместо вас. Така че, ако дълбоко в себе си знаете, че ви е писано да бъдете необвързани, но не сте приложили това знание на практика, очаквайте звездите да го направят вместо вас около тази дата. И обратното важи: работете за значимите си любовни връзки или рискувате да ги загубите.

Очаквайте да се почувствате по-страстни от обикновено, когато вашата гореща управляваща планета, Марс, се премести във вашия знак във вторник, 30 април. Дългосрочните, но сексуално застояли връзки ще изпитат възраждане на желанието благодарение на този транзит. Самотните Овни може да решат, че заслужават случайна връзка. Всички Овни, независимо от състоянието на връзката, трябва да обмислят възможността да се поглезят със секс играчка. Важно е да запомните, че нямате нужда от партньор, за да се насладите на удоволствието. Ако не се чувствате сексуално мотивирани, заслужавате да се потопите в други начини на чувственост като масажи, рутинни процедури за грижа за кожата или специални практики за здравето - каквото ви помага да живеете в тялото си и да се чувствате добре. Отбележете четвъртък, 17 октомври, в календара, тъй като яркото Пълнолуние във вашия знак тогава също ще повиши сексуалното желание. Само имайте предвид, че когато вашата управляваща планета, напористият Марс, стане ретрограден - петък, 6 декември - нещата се обръщат: сексуалното желание ще спада. Може да пожелаете да се оттеглите от срещи или да поискате време насаме от любимия човек. Молим, не се срамувайте, ако това се случи с вас; нормално е. Най-добрият начин да се справите с ретрограден Марс е да се потопите във Венерени дейности - процедури, дълги бани, маски за лице и наистина всичко, което ви кара да се чувствате красиви.

Приятелства

Тази година ще има промени във вашата приятелска група, Овни. Плутон, планетата на промяната, е във Водолей и във вашия 11-ти дом, дома на приятелствата, от събота, 20 януари, до неделя, 1 септември, и отново от вторник, 19 ноември, до края на годината. През това време отношенията ви с приятели ще се развиват и преминават в различни категории. Колегите стават приятели, приятелите стават любовници и може дори да се наложи да се разделите с някой близък човек. Това е просто част от израстването.

Един от проблемите да бъдеш първи знак на зодиака е, че наистина свикваш хората да идват при теб. Винаги е важно да поемате инициативата, за да се свържете с приятели, но звездите ще наблегнат на това съобщение, когато Меркурий влезе във вашия знак в събота, 9 март. Има и егоистична причина за това. Вашият сезон започва във вторник, 19 март. Има много малко по-тъжни неща от Овен, който се чувства пренебрегнат на рождения си ден. Така че не забравяйте да организирате парти. И да, можете да помолите приятелите си да поемат планирането. Като кардинален знак, вие сте експерт в поемането на инициатива - особено когато това ви е от полза. Не се обиждайте, просто използвайте егоистичните части на природата си (всички зодии ги имат) за добро, като например да организирате епично парти, което да е забавно за всички.

Пазете се от пререкания на и около Новолунието във вашия знак в понеделник, 8 април. Въпреки че може да свързвате затъмненията със забавни времена, астрологично те са измамници, които обичат да предизвикват бърза промяна. Останете вкъщи и спете много по това време, за да избегнете драма (или спор с приятел, който не искате да загубите). Ще сте в пълна сила, и в добри, и в лоши отношения, когато вашата управляваща планета, Марс, се прибере във вашия знак във вторник, 30 април. Просто бъдете малко по-внимателни с езика си през това време, за да избегнете случайно нараняване на нечии чувства (известно е, че се случва). Пълнолунието във вашия знак в четвъртък, 17 октомври, също може да доведе до потенциална драма. Вероятно не нещо толкова лошо, колкото по време на Затъмнението, но все пак е дата, от която трябва да се пазите.

Kариера

Имайте предвид, че всички астрологични прогнози са подчинени на капитализма. Така че, въпреки че не можем да обещаем пари, можем да ви кажем кои дни звездите искат да ви изпратят изобилие. Всички знаят, че Венера управлява любовта, но тя управлява и парите. Когато разкошната планета влезе във вашия знак в петък, 5 април, става сладко като мед. Тогава е отличен момент да защитите стойността си и да поискате повишение или признание (или подобни подобрения в рамките на проект или творческа идея).

Марс може да се опише като опозиция на Венера. Ако Венера е мед, Марс е бомба. Нищо чудно, че това е вашата управляваща планета. Марс се прибира във вашия знак също през април, по-точно във вторник, 30 април. Ще се почувствате изключително настоятелни по това време, което прави месец април като цяло отличен за работа и хобита. Само не забравяйте, че по природа сте малко началнически. Когато молите другите за неща, уверете се, че се държите настоятелно, но не агресивно до степен да ядосвате хората (освен ако, разбира се, вие опитвате се да промените кариерата си). Но отбележете април като мощно време за застъпничество за по-добър баланс между работата и личния живот, както и за печелене на пари.

Юпитер е най-щастливата планета в целия зодиак и управлява експанзията. Всичко, до което се докосне, расте. Той е в Телец и във вашия 2-ри дом, дома на притежанията, частта от вашата натална карта, която наистина управлява парите от началото на 2024 г. до събота, 25 май. Така че, докато вярваме във вас през цялата година, първата половина на 2024 г. е особено мощна за правене на пари. Есента обаче е времето, когато ще настъпят повечето промени в работата ви. Трансформиращият Плутон ще е в Козирог и във вашия 10-ти дом, дома на социалния статус от неделя, 1 септември до вторник, 19 ноември. Дали това ще ви накара да започнете собствен бизнес, да сменяте работа или да се изкачвате по стълбата в сегашната си работа е между вас и вашите амбиции. Пълнолунието, лунната фаза, свързана с проявлението, във вашия знак в четвъртък, 17 октомври, може да донесе новините, на които се надявате, така че отбележете тази дата в календара си.

Само имайте предвид, че ще се чувствате малко по-мудни от обикновено, докато вашата управляваща планета, Марс, е ретрограден, започвайки от петък, 6 декември. Донякъде е удобно, че това се случва около зимните празници, тъй като може би тогава вече ще искате почивка, но най-важното, не се борете с това. Позволете си да се движите по-бавно от обикновено (като все още правите това, което трябва да направите, за да не ви липсва нищо, разбира се) и знайте, че е окей, ако не сте в пълна сила през цялото време.

Здраве и уелнес

С дисциплиниращия Сатурн, който прекарва цялата година в Риби и във вашия 12-ти дом, дома на Несъзнаваното, можете да очаквате да станете по-сериозни относно духовните си практики. Духовността е толкова невероятно лична, че това, което означава този транзит, е между вас и вашия Бог, или липсата на такъв, но 2024 е година, в която променяте начина, по който подхождате към любовта и грижата за себе си. Някои Овни ще започнат да работят с предците си в магическа практика, да развиват своя молитвена рутина или да се потопят в таро или астрологични ритуали. Други могат да бъдат изправени пред трудната задача да отхвърлят религиозна традиция, с която са израснали.

Определено се поглезете по време на сезона на Овена, който започва във вторник, 19 март. С красивата Венера, владетелката на красотата, в допълнение към любовта и парите във вашия знак, започвайки от петък, 5 април, ще се почувствате особено призвани да се поглезите с несериозни удоволствия като маникюр или бюти процедури, така че планирайте съответно времето и парите си. Грижата за себе си да е най-високият приоритет по време на Затъмнението във вашия знак в понеделник, 8 април. По-голямата част от вашия график около тази дата трябва да включва осигуряване на достатъчно сън. Същата мъдрост важи и по време на Пълнолунието в четвъртък, 17 октомври, във вашия знак. Пълните луни могат да предизвикат същото безпокойство, което причиняват Затъмненията, в по-малка степен.

Желаем много хубава 2024-та година! 

More Astro