Следва

Седмица на мъжката мода в Милано: Dsquared2 Fall 2024

Благородният нюанс на смарагда е модният хит на 2024

Изпреварваме тенденциите.

All fashion преди 3 месеца


Acne Studios

Може би дори тези, които изобщо не следят модата, нямат затруднения да посочат кой беше доминиращият цвят през 2023 г. Просто всички бяха облечени в червено: моделите на модните подиуми, гостите на ревютата и хората по улиците на основните модни столици на света, звездите на червения килим и многобройните инфлуенсъри с техните снимки и видеоклипове в социалните мрежи. Не знаем за вас, но ние дори почувствахме леко замайване от толкова много огън. През 2024 г. червеният цвят няма, разбира се, да напусне напълно модната арена, но ще има няколко сериозни конкурента наведнъж: наситеният цвят на червеното вино, яркият кобалт и благородният изумруд. Последният е особено изобилен в колекциите Пролет/Лято 2024, затова разказваме как дизайнерите предлагат да носим модерните зеленикави нюанси през предстоящия сезон и на кои модни хватки си струва да обърнем особено внимание в този контекст.  


Bottega Veneta


Burberry

Emerald е идеалният избор за тези, които искат да се обличат ярко, но не крещящо. Този благороден, „скъп” нюанс стои еднакво елегантно както в total look, така и като малък цветен акцент. Няколко дизайнери предлагат да се облечем от глава до пети в модерния нюанс на зеленото. В The Row тази комбинация от дълга вълнена пола и наметало с качулка върви чудесно с удобни чехли, които могат да бъдат заменени с всеки подходящ чифт черни обувки, от ботуши до балеринки. Колекцията на Valentino включва изумрудена рокля-пелерина с дълбоко деколте и шлейф. На роклята буквално няма нито един декоративен елемент, но тя изобщо не изглежда скучна, и всичко това благодарение на елегантния нюанс. А Ferragamo предлага да носим изумрудено кожено палто със сложна кройка и подходящи лачени ботуши.


Tory Burch

Всъщност, за да поддържаме тенденцията, изобщо не е необходимо да се обличаме в изумруд от глава до пети. Модният нюанс изглежда страхотно в комбинация с основа: например с черно и бежово, както на шоуто на JW Anderson и Burberry. Матю Блази предлага да комбинираме изумрудено с по-спокойни нюанси на зеленото: на шоуто на Bottega Veneta за пролетта на 2024 ярко оцветена чанта допълва светлозеления костюм. Но може би най-зрелищната комбинация ни предлага Миуча Прада: светлоизумрудената рокля от шифон изисква тъмноизимрудена лента за глава от трико и получаваме приказен, много женствен и приятно носталгичен тоалет от сферата на висшата елегантност. Прекрасни примери за адаптиране на благородния природолюбив нюанс в гардеробите ни буквално след два месеца, следват надолу > 


Valentino


Sandy Liang


Givenchy


JW Anderson


Burberry


Prada

More All fashion