Следва

Седмица на висшата мода в Париж 2024: Maison Margiela

We Love: на Jacquemus и Repetto андрогинните балеринки

След като намекнаха за партньорство по-рано този месец, от Jacquemus най-накрая споделиха първите снимки на обувките, от които всички ще искаме. 

 

All fashion преди 3 месеца

Ако следвате Jacquemus отблизо, вероятно не сти пропуснали това стори, разкриваща нещо, което изглежда като кутия за обувки, украсена с думите „Jacquemus“ и „Repetto“. От кадъра е достатъчно да плъзне слухът, че Jacquemus е в сътрудничество с най-готината френска компания за производството на обувки за танци.

Е, днес вече е официално: Jacquemus и Repetto разкриха детайли от колаборацията, част от последната колекция на дизайнера, Les Sculptures. Съвсем естествено този анонс ни радва много - две френски марки, изповядващи сходни естетически и човешки ценности, две международни истории за успех и еднакво голяма любов към красотата и майсторството.

Jacquemus вече даде бегла представа за своята визия за балеринките с най-новото си модно шоу Le Chouchou и тяхната хибридна версия, в която обувката понякога се превръща в чехъл, елегантна вариация на ток или друго, сменяйки традиционния си кръгъл анфас с квадратна форма. При сътрудничеството на бранда с Repetto не става въпрос за буквални балетни пантофки, а за преосмисляне на вечния Zizi brogue - любимият модел на Серж Генсбур (Serge Gainsbourg), чийто комфорт го съблазнява до степен, че решава да го превърне в елемент, неотделим от неговата привлекателност, издигайки го до ранга на легендарната обувка през поколенията. Модният обрат, подписан от Jacquemus, идва с квадратна форма при пръстите и закръглена пета, игра на геометрията, уникална за Симон Порт Жакмюс. Изработен по метода на ръчното шиене в работилниците на Repetto в Дордон, този нов кожен модел с андрогинна линия празнува изключителното майсторство и френския визионерски дух.

More All fashion