Следва

Седмица на висшата мода в Париж: Fendi Spring 2024

Коя е Валерия Булдини, най-търсеният италиански модел

Родена през 2003 в Болоня, за нея буквално наддават Dolce & Gabbana, Ferrari, Missoni и Roberto Cavalli. Видяхме я няколко десетки пъти на Седмицата на висшата мода (Haute Couture) в Париж и на останалите Ready-to-Wear дефилета, както и на корицата на Vogue Italia.

All fashion преди 2 месеца

На 21 Валерия Булдини не просто яхна вълната на новото поколение модели, но е на точния й връх. От модните подиуми за Dolce&Gabbana и Chanel до първата корица за Vogue Italia

Студени очи с цвят на море и коса с цвят на лед. На 15, след като печели Elite Model Look 2017, тя прави своя дебют на модния подиум, като сред първите й ревюта е това на Prada. Младата жена гледа на модата като на твърде затворен свят, за да бъде част от него, което не попречва да я видим в ревютата на Valentino, Acne Studios, Viktor&Rolf, Burberry, Fendi, Miu Miu, Chanel, Givenchy, Max Mara, Schiaparelli, Ferrari, Jean Paul Gaultier. Валерия е родена в Будрио, градче в покрайнините на Болоня, и носи в гените си малко Русия - откъдето е майка й, и малко от Италия, откъдето е нейният баща. Професионална състезателка на дълъг и висок скок, днес тя фокусира живота си върху спринтовете - вижте @vb.randompics в Instagram - и след като учи в NABA в Милано, се записва във факултета по психология. Всяка седмица на модата за Валерия Булдини е пълна с дефилета, което важи и за всяка Haute Couture седмица в Париж, но не само.


Jean Paul Gaultier Couture 2023

Всъщност италианският модел закри ревюто на Dolce&Gabbana Haute Couture в емоционалната обстановка на Алберобело, Пулия... Нито един моден форум в Милано не минава без участието й, а днес тя е едно от седемте момичета, представящи Италия на бъдещето на корицата на февруарския брой на Vogue.

За Ferrari

Среднощно син гащеризон, заимстван от работното облекло, тъмни очила и ръкавици, вдъхновени от тези на пилотите. Ритъм и харизма, които подиумът обожава.


Ferrari Проле/Лято 2024

За Dolce & Gabbana

Идея по-стриктен тоалет от горния... Мъжествен смокинг, превърнат в хипер-женствена дреха от панделката около врата и флоралната апликация на ревера на сакото.


Dolce & Gabbana Пролет/Лято 2024

За Missoni

С рокля, която напомня цветовете на залеза и сякаш се плъзга по тялото, без да скрива формите, Валерия Булдини дефилира на модния подиум и за колекцията Пролет/Лято 2024 на Missoni.


Missoni Пролет/Лято 2024

За Roberto Cavalli

Сред най-обичаните модели на Фаусто Пулизи, тя редовно е лице на Roberto Cavalli. Показната женственост и сексапилът във вечерните визии оцветяват кожата на бледата красавица, която всеки път разказва историята на различна жена.


Roberto Cavalli Пролет/Лято 2024

За Dolce& Gabbana 

Черна кърпа върху русата коса, гърди, покрити с копринени рози, апликирани върху прозирен тюл и, за фокус на вниманието, "рентгенов" кринолин: конструкцията, широка няколко метра, покрита с тюл и украсена с цветя, е манифест на Италианското ноу-хау и стойността на майсторството зад всяка Haute Couture дреха.


Dolce & Gabbana Пролет/Лято 2024

За Victor & Rolf

Няма нужда да добавяте много към неговото НЕ! За своите тридесет години мода Viktor&Rolf работят върху концепция Haute Couture със сведени до минимум обеми за сметка на посланието, често изключително неочаквано. Неоново розово боди и голямо триизмерно NO са главните герои в тоалета на италианския модел, който зад кулисите се пошегува със значението на роклята си. Синтезиран максимализъм или минималистично раздразнение?


Viktor & Rolf Couture 2023

За Schiaparelli

„Невъзможният гардероб“ на Daniel Roseberry от колекцията Schiaparelli Haute Couture Есен/Зима 2023/2024 стои върху Валерия Булдини като скулптура, или като скеле, което се движи в пространството с петизмерна дефиниция. От (фалшив) черен косъм, тоалетът е вдъхновен от палмите на Hôtel Régina в Ница, последното място, обитавано от Анри Матис.


Schiaparelli Couture 2023

За Giambattista Valli

Макси перлени и кристални капковидни обеци, обемна бяла пола от тафта, която преминава в шлейф и сако, украсено с флорални декорации, така италианският модел дефилира на подиума в перлена коприна от Couture колекцията на Giambattista Valli.


Giambattista Valli Couture 2023

За Chanel

С папийонка ала Марлене Дитрих, златисти боти до глезена и хипербродирана рокля с ретро усещане - дължина до коляното, декорации от органза и пайети в стил Арт Деко - тя дефилира за Chanel Haute Couture, проектирана от Виржини Виар сред създадените монументални скулптури от Xavier Veilhan, за да си припомним бестиария на мадам Коко.

 


Chanel Couture 2023

За Roberto Cavalli

Мис Булдини откри миналата Седмица на модата в Милано и шоуто на Roberto Cavalli, след което се завърна на подиум с второ излизане. На третото й шоу Fausto Puglisi си я представи като bon-ton момиче, много шик в бялата жакардова рокля със сладко деколте, изтънчена в надипленото ветрило, което напомня атмосферата на Hollywood Decò.


Roberto Cavalli Пролет/Лято 2023


Roberto Cavalli Пролет/Лято 2023

За Blumarine

В Blumarine, проектирана от Никола Броняно, Валерия Булдини - със стайлинг на Лота Волкова - се трансформира в модерна русалка. Дълга синя рокля на една кука, миди на гърдите и много дълга коса.


Blumarine Пролет/Лято 2023

За Ferragamo

Във Ferragamo, с дебютното шоу на Максимилиан Дейвис за Пролет/Лято 2023, моделът се разходи по червения подиум в бяло. Клин и потник, макси чанта с презрамка и чифт сандали, ежедневно и супер готино.


Ferragamo Пролет/Лято 2023

За Dolce & Gabbana

Също в бяло от Dolce & Gabbana за една от най-обсъжданите колекции за сезона, проектирана с Ким Кардашиян. Обувки на ток и прозрачни чорапи, една жива Сицилия в микроверсия, затвърдена от сатенената корсетна рокля и ръкавиците с рамо за уау-ефекта "всичко в едно".


Dolce & Gabbana Пролет/Лято 2023

За Philosophy di Lorenzo Serafini

За "Философията" на Лоренцо Серафини Валерия се превърна в романтична фея. Топ с отворени рамене, асиметрично деколте и драпирана пола със силует, който е толкова сложен, колкото плавен и динамичен.


Philosophy di Lorenzo Serafini Пролет/Лято 2023

Отново за Ferrari

Именно Валерия закри Ferrari шоуто на Rocco Iannone. Сандали с вид на маратонки и плисирана рокля от лурекс, който преминава от пудрово синьо до златисто жълто. 

Ще следим тази жена, другото  име на моден хамелеон. Великолепна е!  


Ferrari Пролет/Лято 2023
 

More All fashion