Следва

Дават ли ни се 1100 за чехлите на Acne

Седмица на висшата мода в Париж: Fendi Spring 2024

Този моден сезон, за изненада на всички (вкл. на самия себе си), Ким Джоунс премина на страната на минимализма: за ревюто си висша мода той се спря на геометрично пространство, което украси със стъклени мъниста, показа  само 39 визии на модния подиум, и избра горнища, изработени от скрап, като основен детайл на шоуто.

Runway преди 2 месеца

„Исках колекцията да бъде повече графична, отколкото романтична, защото си мислех за Fendi и колко футуристична беше тя под ръководството на Карл Лагерфелд“, обясни дизайнерът.

Ревюто беше открито с черна рокля-калъф, последвана от няколко комплекта, състоящи се от семпли миди поли и гореспоменатите горнища, които леко покриват гърдите. Лаконичните сака в шоколад, примесени с поли като гирлянди, се оказаха рамо до рамо с прозрачните или плътни рокли до пода, кожените рокли - с ръкавици, бродирани с пайети и сребърни блокове. Имаше, разбира се, и кожа с косъм - емблематичен момент в модата на Fendi. Този път Джоунс и екипът успяха да демонстрират употребата на кожа без пряката й употреба в естествени и изкуствени форми: „Направихме го чрез бродерия.“ Така че видяхме рокли и палта, направени от плътен плат имитиращ пера и придаващ страхотна ефирност на движенията. 

Цялата колекция Висша мода Пролет 2024 на Fendi е в галерията ни >   


 

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.