Следва

Гостите на премиерата на "Лола", първият филм на Никола Пелц: Мъск, Вики Бекъм, Селена Гомес

Какво знаем за новината от Бъкингам: крал Чарлз III е диагностициран с рак

Принц Хари ще лети до Лондон, за да бъде до баща си в трудния момент. 

Celebrities преди 2 месеца

Кралят на Великобритания Чарлз III е диагностициран с рак, съобщиха вчера официални представители на Бъкингамския дворец. Злокачествените клетки са били открити по време на неотдавнашното лечение на краля за уголемяване на простатата. В изявление на двореца се разкрива, че именно по време на процедурата е бил отбелязан "отделен проблем, който буди безпокойство".

Все още не е известно каква е степента на напредналост на заболяването, както и неговия вид, но Чарлз вече е започнал лечение и поради тази причина ще отложи публичните си изяви за известно време: "Днес Негово Величество започна редовно лечение. Лекарите го посъветваха да отложи публичните си задължения, но през този период Негово Величество ще продължи да се грижи за държавните дела, както обикновено".

"Негово Величество реши да сподели диагнозата си, за да предотврати спекулации и с надеждата, че това ще подпомогне за общественото разбиране на проблемите на всички хора по света, засегнати от рак", допълват още от Бъкингамския дворец.

Източници, близки до кралското семейство, съобщават, че принц Хари ще пътува до Лондон, за да подкрепи баща си в този труден момент: "Херцогът на Съсекс е разговарял с баща си за неговата диагноза. Той ще пътува до Обединеното кралство, за да се види с Негово Величество през следващите дни". Новината да здравословния проблем на Негово Величестно идва седмици след съобщението, че принцесата на Уелс Катрин е претърпяла коремна операция, от която ще се възстановява дълго. Семейството на Кейт и Уилям отмени всичките си ангажименти поне до Великден.   

More Celebrities