Следва

Венсан Касел и Нара Баптиста: Свети Валентин в Рио де Жанейро

Мхм, Micro-cheating и какво е това

Откакто започнахме сегашната си връзки, с гордост можем да кажем, че не сме преживявали лично феномена „микро-изневяра“. Какво означава това? Къде вирее? И всичко ли е само… BS (bullshit)? Следва пълното обяснение на термина по-долу.

All About Life преди 2 месеца

Какво е микро-изневяра?

Psychology Today определя тази тенденция в отношенията като „малки нарушения на доверието в една връзка, които не преминават прага на физическа афера“. Примерите, които сайтът предоставя, включват оставяне на сватбения ви пръстен у дома, докато излизате сами или тайно чатите с бивш партньор онлайн, и двете неща, които не биха ни развълнували, ако партньорът ни ги направи, но също изглеждат доста лесно обясними. В по-широк смисъл микро-изневярата се отнася до „поведения, които карат някого да постави под съмнение емоционалната или физическата ангажираност на партньора си към връзката“.

Как микро-изневярата се превърна в сертифицирано интернет понятие?

Тенденцията в отношенията наскоро привлече вниманието, след като звездата от "Истинските съпруги от Бевърли Хилс" Кайл Ричардс хареса публикация в Instagram за микро-изневярата след раздялата й с дългогодишния й съпруг Маурисио Умански.

С какво микро-изневярата е по-различна от... изневярата?

Тук е сложният момент. Терминът изглежда се отнася до актове на предателство, които не се основават на физическа близост с някой извън вашата връзка, но тези действия могат да варират доста широко. В публикацията, която Ричардс харесва в Instagram, инфлуенсърът Sameeksha Dhoundiya дефинира микро-изневярата като включваща „тайно изпращане на съобщения до някого“, „изтриване на съобщения“, „оплакване от партньора ви на други хора“, „поддържане на контакт с бившите или хора, с които сте флиртували“, „да лъжеш за състоянието на връзката си онлайн или офлайн“, „да бъдеш обидчив към някой друг“, „да се опитваш да впечатлиш някой, който не е твоят партньор“, „да имаш тайно приятелство“ и „да преследваш някого, когото намираш за атрактивен." Съжаляваме, но това са... много неща! Също така, „поддържането на контакт с бивши“, което е оцветено като автоматичен червен флаг, дава настроение ала Джона Хил – и това е доста често срещано в куиър общностите.

Каква е окончателната присъда за микро-изневярата?

Категорията „микро-изневяра“ е тази, която може да бъде полезна, ако се затруднявате да изразите с думи странното усещане, което изпитвате в резултат на действията на партньора си, но, както при всеки термин, свързан с попкултурната терапия, в прегръщането й рискувате да патологизирате случващото се до степен, която може да не е здравословна за вас или връзката ви. Известно е, че не сме лекари или експерти по връзките, но IMO, по-добре е да говорите с партньора(ите) си за това какво представлява прекрачена граница за вас, а не за какво TikTok ви казва да се тревожите. 

Материалът е оригинално публикуван във Vogue.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 5 часа

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.