Следва

Седмица на модата в Ню Йорк Есен/Зима 2024: Tibi

Миналото: 20 "вехти", но епични кадъра от Лондонската седмица на модата

Тазгодишното издание стартира на 16 февруари, за да приключи в късните часове на утрешния ден. Следим внимателно показаното на подиума и не спираме да твърдим, че Седмицата на модата в британската столица има физиономия, характер и история, с които не могат да се похвалят посестримите й в Ню Йорк, Милано и дори Париж, вижте.  

All fashion преди 2 месеца

"Проблемът на миналия век бе, че зачеркна миналото. Все едно учен да изхвърли лабораторията си. Трябва да се върнем към миналото", каза веднъж Вивиан Уестууд, с което потвърди мнението ни, че е изключителен новатор.

През 1981 година, Вивиен представя първото си ревю в изложбен център Olympia в Лондон. Може би в този момент мадам Уестууд не подозира какво ще донесе със себе си това събитие. На практика, то се превръща във вдъхновение за началото на Седмицата на модата в английската столица, чието първо издание се състои през 1984 година в сътрудничество между дизайнерката и Британския моден съвет.

Благодарение на Уестууд ставаме свидетели на забележителни модни моменти - от драматичната рокля на Шалом Харлоу през 1999 г., през дефилето на Кейт Мос и Наоми Кембъл за Stella McCartney, до конструирането на живо на рокля от Хюсеин Чалаян през 2001 г. 

Тази година Седмицата на модата в Лондон чества своя 40-ти юбилей и поради тази причина се разровихме в архивите и открихме някои страхотни кадри, които може би сте пропуснали, и които със сигурност заслужават, както би казала Уестууд, още един момент под слънцето >>> 

Тук долу са куп значими фигури от индустрията: Дейвид Емануел, Рифат Озбек, Брус Олдфийлд, Катрин Хамнет, Елизабет Емануел, Стиви Стюарт, Скот Крола, Джаспър Конран, Уенди Дагуърти и Джери Хол, събрани пред Groucho Club за благотворително събитие Fashion Aid през 1985 г.

Датата е 23 септември 1999 г., и Джейд Джагър, Матю Уилямсън и Кейт Мос се наслаждават на участието си в Седмицата на модата, забавлявайки се на парти в хотел St Martins Lane.

Малцина знаят, но Алекса Чънг е модел на Катрин Хамнет в началото на кариерата си.

Бой Джордж се пробва като модел на подиума за BodyMap през 1985 г.

Наоми Кембъл моделира с важното послание на Катрин Хамнет през 2004 г. - use condoms!

Грейс Джоунс върху лимузина е нещо, което само Грейс Джоунс и Филип Трейси могат да измислят. Бонд Стрийт, 2000 г.

Ерин О’Конър се разхлажда във фонтаните на Съмърсет Хаус през 2000 г.

Емблематично трио: Кейт Мос, Жулиен Макдоналд и Мел Би щурмуват пистата през 1999 г.

Чери Блеър и непосилният й възторг от срещата с Александър Маккуин на приема в Lancaster House в нощта на откриването на Лондонската седмица на модата през 1999 г.

Кейт Мос и Джейд Джагър, щастливи преди шоуто на Матю Уилямсън през 1997 г.

Лейди Гага прави пърформанс, на което е кралица, за шоуто на Филип Трейси Пролет/Лято 2013. Мястото е Кралския съд в Лондон. 

Джон Роша и дъщеря му Симон се отправят към шоуто на Жулиен Макдоналд през 2005 г.

Две любителки на инди музиката - Алекса Чънг и Агнес Дейн - въртят дековете за Burberry през 2009 г.

С цигара в ръка и анцуг на Fila може да са само Alexander McQueen и Kate Moss в Pharmacy в Notting Hill по време на изданието на LFW през февруари 1998 г.

Няма тълпа зад кулисите като тази на Вивиен Уестууд. Тук провокаторът на пънка се наслаждава на един невероятен момент ала Мерилин през 1992 г.

Лили Коул, Елизабет Джагър, Джейд Парфит, Матю Уилямсън, Ерин О’Конър и Сиена Милър купонясват в Old Billingsgate Market през 2005 г.

Луиз Грей, Дейвид Сондърс, Гарет Пю и Хенри Холандв преустроен автобус London Routemaster, спонсориран от Moët & Chandon в пивоварната Old Truman през 2008 г.

Кара Делевин и Журдан Дън се изкачват по стълбата на топмоделите на шоуто на Topshop през 2013 г.

Абсолютно не можем да пропуснем VB на пистата за Мария Грахвогел през 2000 г., нали?

По време на сезон, в който Филип Трейси необяснимо проектира за Umbro, а Алек Уек (вдясно) моделира неговите творения.

More All fashion