Следва

Почина Алексей Навални

Кой ще води Met Gala 2024: Bad Bunny, Крис Хемсуърт, Дженифър Лопес и Зендая

Met Gala 2024 ще отпразнува новата изложба на Института за костюми, „Спящите красавици: Пробуждане на модата“.

Celebrities преди 2 месеца

Met Gala 2024, която се провежда в първия понеделник на май, е почти пред нас. Тази година събитието, често наричано "Модните Оскари", ще отпразнува пролетната изложба на Института за костюми, озаглавена "Спящите красавици: Пробуждане на модата". Както обикновено, червеният килим на емблематичните стъпала на Музея на изкуствата Метрополитън в Ню Йорк ще бъде стилен спектакъл, който не може да бъде пропуснат - особено като се има предвид тазгодишната звездна линия. Bad Bunny, Крис Хемсуърт, Дженифър Лопес, Зендая и Анна Уинтур от VOGUE са официални съпредседатели на тазгодишното издание на бала, а почетни председатели за вечерта са творческият директор на Loewe Джонатан Андерсън и изпълнителният директор на TikTok Шоу Зи Чу.

Всички от звездния списък имат огромни кариерни постижения в различни области, както и силна стилова история с Met Gala. Рапърът Bad Bunny ще присъства на галата за трети път (след като миналата година дебютира с незабравим костюм без гръб от Jacquemus), докато актьорът Крис Хемсуърт ще дебютира на най-значимото модно събитие. Като 13-кратен гост на галавечерта, певицата и актриса Дженифър Лопес е усвоила изкуството да представя специален външен вид на Мет (помните ли я във Филип Трейси миналата година?). Актрисата Зендая, която е стъпвала по стъпалата на Met общо пет пъти дотук, също се доказа като постоянен фаворит на феновете на червения килим. Някои от най-добрите й стайлинг моменти на галата включват спиращата дъха рокля на Dolce & Gabbana през 2017 г. и визията й от Versace, вдъхновена от Жана д'Арк през 2018 г.


Мет Гала 2023 - почит към Лагерфелд


Чакайки да разберем какво ще изберат да облекат тазгодишните домакини, вече има някои намеци какво можем да очакваме. По-рано през деня бе обявено, че дрескодът тази година е "Градината на времето". Като вземем предвид и гореспоменатата изложба „Спящите красавици: Пробуждане на модата“, където ще бъдат изложени около 250 парчета от постоянната колекция на Института по костюми, включително дрехи, които рядко или никак са показвани публично. Дрехите, обхващащи няколко десетилетия, са представени по изцяло нови начини - използвайки елементи като AI, GCI и други - и играят върху темите Земя, море и небе.

„Това е ода за природата и емоционалната поезия на модата“, разкри за предстоящата изложба Андрю Болтън, старши куратор в Института за костюми. „Надявам се, че това шоу ще се хареса на модните ви сетива.“

О, сигурни сме и следим.

More Celebrities