Следва

Най-модерните чанти от Седмицата на модата в Париж

Trend Report: пак мини, само че с обем

Тенденцията проходи след двете колекции - S/S и F/W за 2022 на Miu Miu, и оттогава без чифт шорти или поне едно екстремно мини няма останал читав гардероб. 

All fashion преди 1 месец

Но за идните пролет и лято, тези на високосната 2024-та, просто „много късата дължина“ не е достатъчна. За да е в тренда дрешката, дизайнерите държат тя да е натоварена с още детайл и още символика - и затова ги добавят към нея, главно по причина, че няма какво да отнемат. 

Първата марка, която трябва да разгледаме, е (отново) Miu Miu. Миниполите с волани се появяват многократно в колекцията S/S 2024. Повечето артикули с детайли на волани създават много приятно женствено настроение. Миуча Прада добавя контрастна връзка към линията на талията и я съчетава с найлоново бельо, за да завърши небрежния външен вид. Поло тениската, която балансира визията, превръща показаното в перфектното лятно ежедневно тоалетче. 

Колекцията S/S 2024 включва и минипола, силно напомняща балетна пачка, с неравна памучна повърхност. И този път артикулът получава спокоен чар от добавените поло тениска, блейзър и карирана риза. Обожаваме трикът на Миуча Прада да предотвратява разсейването и да държи цялостното внушение от обличането по нейния начин в пълна стилистична изправност. 

Докато Miu Miu представя небрежната ежедневност, Casablanca се фокусира върху  създаването на спортна визия, съчетавайки минито от букле, украсено с волани, със сутиен от същата материя. Благодарение на чантата за фитнес, държана небрежно в ръка, тоалетът напомня плажно облекло.

Casablanca се възползва едновременно от друга гореща тендецния - тази на „голото обличане“, като използва прозрачен материал. Въпреки че определено разголва част от кожата, той излъчва женствено настроение с развяващия се подгъв на полата. Ако планирате да посетите някой "по-завързан" курорт това лято, определено тази визия си струва размисъла. 

На Седмицата на модата, която приключи преди дни в Париж, не бе никак трудно да се открият модни хора с къси полички, сновящи между ревютата. Най-силно привлякаха внимание тези, избрали разпознаваемата мини пола с волани на Miu Miu, които се оказаха поддръжници на стилистиката на авторката на тази мода - синьора Прада. Подобно на показаното от нея на пистата, и на улицата стайлингът е небрежен - спортно яке, шапка наобратно и ярки цветове, които свързваме с пролетта, като жълто и бяло.

Изцяло черната визия на Ейми Сонг излъчва елегантност с акцентната бродерия във формата на цвете и богатия силует на полата.

Най-реалистичният вариант е мини полата с волани от деним. Разбира се, върви добре с повечето „пролетни якета“, от дънкови ризи до класически блейзъри! Защо тази година не развеете подгъва на полата и не се насладите на топлото пролетно слънце? С едничкото условие, с което се събразяваме вече трети сезон - да е къса!  

More All fashion