Следва

Body & Soul: Никол Кидман

ЧРД 40, Бианка Балти!

Да е модел спасява живота й. 20 години след началото тя е точно жената, която е искала да бъде. 

Celebrities преди 1 месец

Когато чуете въпроса „Какво работите?“ понякога ви се иска да може да отговорите с нещо различно от „модел съм“. Предразсъдъците в обществото са причина тази красива жена да се чувства малоценна в младостта си. По някакъв начин обаче именно модният подиум спасява живота й или по-скоро я кара да изпитва глад за живот.



Изминали са точно двадесет години от началото на кариерата й. Онзи ден Бианка Балти, родена на 19 март 1984 г., навърши четиридесет и, освен че все още е един от най-желаните италиански супермодели, тя е жена, която прекрасно осъзнава душевните състояния, през които е преминала в живота си, както и тяхната първопричина. „В живота си съм била всякакви зверове“, каза тя на известната журналистка Франческа Фаняни в отговор на нейното незаменимо „Какъв вид звяр се чувстваш?“. На едната й ръка е татуирана думата котка - независимостта на тези животни я пленява. Бианка винаги е виждала себе си и съдбата си като предизвестени за успех, дори в моментите, когато пътят е потънал в непрогледен мрак. 


Alexander McQueen S/S 2006

Когато мислим за Бианка Балти, си я представяме по летища и автобусни спирки, на десетки страници на модни списания, на плакати по улиците или на рекламни плакати на сгради в процес на ремонт, в синьото море на Портофино в кампанията за парфюм Light Blue или заобиколена от лимони с аромата на Сицилия от Dolce & Gabbana. Тя има ледено сини очи и обезоръжаваща сладост, ъгловати черти и приветлива усмивка, излъчването на Беатриче (на Данте) и сексапила на Брижит (защото не само по инициалите си приличат с Бардо). Тя е може би най-известната сред италианските модели, но вярва, че най-големият й талант са емпатията и съпричастността. 


2013 г.


Веднъж Топмодел, завинаги Топмодел - най-големите в историята - от Довима до сестрите Хадид



Dolce & Gabbana F/W 2015/16

Историята на Бианка Балти

Малко момиче, което е твърде екстровертно, тийнейджърка „загубенячка“, която все още си играе с кукли – така се определя тя в подкаста One More Time на Лука Касадей – и след това „лошо момиче“, което обича опасностите. Бианка Балти е много неща, преди да стане човекът, който е. Родена е в Лоди, но днес живее в Калифорния – и всъщност сред най-ярките й спомени са разходките със скутер из полетата на долината на река По, когато мъглата изтрива табелата за добре дошли на входа на града. Лоди е близнак с Лоди, който се намира в Калифорния, и може би именно оттам тръгва мечтата на младата жена да живее в Лос Анджелис. Провинцията винаги я е карала да се чувства в пространство, което е твърде тясно за мечтата й, по-голяма от нея.


2017г.

„Колко красиво момиченце“, когато е навън с майка си, я кара да се чувства важна. Бианка  дълго вярва, че само красотата й я прави важна. Тя научава едва когато пораства, че съществува и въпросът „как си?“. Безупречна ученичка, на четиринадесет открива какво означава да се чувстваш „лошо момиче“ . Едно момче я напива и я изнасилва. Мракът нахлува в живота й, а тя смята, че си го е заслужила.  


Blumarine, 2012г.


Armani Privé, S/S 2011

След гимназията се записва в Миланската политехника, но започва доста сложен период. През лятото на 2004 г., докато работи от време на време като хостеса в супермаркети за насърчаване на продажбата на кремове, й предлагат да се срещне с агент, за да започне кариерата си на модел. Майка й Баис, която винаги е отказвала на подобни покани, докато дъщеря й е тийнейджърка, защото държи да завърши обучението си, я подтиква да опита. След десет дни кастинг, Балти е избрана за lookbook на Valentino, първата си корица и след това ексклузивното модно шоу за Dolce & Gabbana Пролет/Лято 2005 г. През същия сезон тя позира и в кампанията на колекцията, заснета от Стивън Мейзъл, и за нея, която има плакати на Жизел Бюндхен в стаята си като момиче, всичко случващо се изглежда напълно нереално.


Dolce & Gabbana S/S 2005


Miu Miu S/S 2005

Кариерата й веднага тръгва нагоре, а Бианка прави всичко естествено, не изпитва никакъв свян пред камерата. Тя страда от суетата си, но много иска да е модел. Ревюто за Dolce & Gabbana довежда до участия и за Miu Miu и Moschino, а след тях в редичка се строяват останалите най-важни марки: Valentino, Giorgio Armani Privé, Dior, Alexander McQueen, Blumarine, Victoria's Secret, Emanuel Ungaro, Lanvin, Kenzo, Missoni, Ralph Lauren, Givenchy, Etro, Bottega Veneta, Balenciaga, Chanel, Versace, Gucci, John Galliano, Prada и др. Междувременно тя се мести в Ню Йорк и година и половина след ударното начало на кариерата си ражда първото си дете, Матилде, от фотографа Кристиан Лучиди. Три месеца след раждането се връща на модния подиум.


Бианка Балти с дъщеря си Матилде през 2013 г


2013г.

Следват раздяла, завръщане в Милано и оттам поредното преместване - този път в Марбея, където се ражда Миа, плод на любовта с втория й съпруг Матю Макрей. И отново преместване - в Калифорния. Бианка Балти вече е в собственото си измерение, в което се движи със съзнанието и отговорността за собственото си щастие. Тя живее живота, който иска, дори и в най-мрачните моменти. „Светлините в живота ми са толкова ярки, че изгарят цялото черно, въпреки че имаше много от него“, казва тя. И тези думи са достатъчни за разбиране.


Бианка Балти и дъщеря й Миа през 2017г.

More Celebrities