Следва

Арвида Бюстрьом и дийпфейка с голото тяло

Магнолии all around - модните столици потънаха в розов цвят

Милано, Париж и Лондон преоткриват елегантността и деликатността на макси цветята, и с право.  

All About Life преди 3 седмици

Магнолиите потапят в нежността си Милано, Париж, Лондон, а великолепните кадри са хит в Instagram

Когато се търси шик, деликатен и изискан нюанс, както в интериорния дизайн, така и в модата, често се споменава цветът магнолия. Неопределен нюанс, който преминава в бяло към нюанси на виолетово и синьо, като същевременно запазва прашен компонент: намек за кафяво, което прави ансамбъла топъл. Величествено и гордо цвете, в природата налично както в бяло (magnolia grandiflora), така и в розово (magnolia stellata), тази година то пристигна неочаквано в градините на европейските столици, около десет дни по-рано от класическия цъфтеж, през април. И сега в Instagram и Tiktok процъфтява, не само метафорично, с десетки кадри, които празнуват красотата му. Специално три столици, може би уморени от сивата зима, приветстват цъфтежа на магнолията с хиляди кадри, част от които не се въздържахме да покажем. 

Най-красивите магнолии в Милано

Любимият италиански град прилича на пейзажна картина в розово и бяло. Едно от най-красивите места за любуване на магнолиите са елегантните градини Renata Tebaldi, между via Venti Settembre и via Ariosto. Между исторически сгради и проблясъци на класическо Милано, чарът е гарантиран. Една от символичните магнолии на Милано, бялата звездна, която се намираше точно в цветната леха зад Пиаца Дуомо, от страната на Корсо Виторио Емануеле, за съжаление изсъхна от миналогодишната жега, но нейният съсед, все още на същото място, се съпротивлява и сега е перфектна рамка на катедралата. Друго вълшебно "магнолиево" място е църквата Santa Maria delle Grazie, в Corso Magenta: вътре се намира интимния Chiostro delle Rane, наречен така заради малкия каменен фонтан, захранван от струи, които бликат от устите на бронзови жаби. Наоколо: четири великолепни звездни магнолии правят сценографията, която побелява всяка пролет. Също така не трябва да се пропускат розовите магнолии на Largo Cairoli и Piazza Sant'Eufemia и тези в района на Porta Venezia в градината, посветена на Indro Montanelli, и накрая, в Parco Sempione, близо до Arco della Pace.

Розово-белите градини и паркове в Париж

Магнолиите са наречени така в чест на френския ботаник Пиер Маньол, а в Париж има прекрасни градини, където можете да им се любувате, като Parc Floral de Paris, очарователен оазис в сърцето на 16-ти район. Веднага щом влезете, шумът на града се превръща в далечен спомен. Дори в Jardin du Palais Royal, до Лувъра, магнолиите показват своето великолепие, тази градина е дом на възвишени растения, обгрижвани с отдаденост. Известната Jardin des Tuileries през пролетта, между фонтани и пътеки, предлага феерия от цветове и аромати, които омагьосват посетителите, предлагайки моменти на съзерцание. Много магнолии красят също Quais de Seine, близо до Hôtel de Ville, по-специално в Jardin des Combattants-de-la-Nueve и след това около статуята на Etienne Marcel, близо до Eglise Saint-Eustache, без да забравяме Jardin du Luxembourg , Parc de Bagatelle и Parc Montsouris. Всяко кътче на Париж предлага възможност да се потопите в сладкия аромат и древната красота на магнолиите. Независимо дали е за тиха разходка или за да увековечите тези моменти със снимка в Града на светлината.

Магнолиите на Нотинг Хил, Кенсингтън и Челси в Лондон

Пролетта в Лондон е феерия от цъфтеж, а магнолиите са кралиците на Notthing Hill, Kensignton и Chelsea. В Нотинг Хил магнолиите са почти навсякъде, но контрастът с цветните вили на Denbigh Terrace и Westbourne Grove с нейната шир от розови листенца пред магазините е неотразим. Между Chelsea и Kensignton, Royal Borough е най-цветният район от всички, неговите вили във викториански стил и частни градини са идеално поддържани. Victoria Road, Eldon Road и Stanford Road са три тихи и красиви улици също благодарение на магнолиите, които следват линиите им. Една от най-ухаещите и цветни улици в града е Allen Street с нейните магнолии, толкова богати на цвят, че образуват розов тунел в средата на града. За да се насладите на шоуто трябва да седнете на една от стените на вилите и да се отдадете на съзерцание. На Cromwell Road е къщата, в която е живял Алфред Хичкок, а Earl's Court Gardens със своя съвременен дизайн се превръща в идеална обстановка за възхищение на магнолиите в различен контекст. Докато The Boltons, две улици с форма на полумесец с изглед към градина, сред най-скъпите в Лондон, където е живяла и Мадона, е друга прекрасна гледна точка, от която да се любувате на цъфтежа. И накрая, Hornton Street, в сърцето на Кенсингтън, е лекоотдалечена улица, която предлага дълга поредица от магнолии, надничащи от градините на вилите.

 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.