Следва

Мисис Деми Мур, комплименти!

Съвършената булка: Барбара Гугенхайм, 77

77-годишната Барбара Гугенхайм избра семплата елегантност, за да отпразнува сватбата си в Ню Йорк. Сетът от елегантно сако + панталон е избор, към който нямаме никакви възражения. 

Celebrities преди 2 седмици

„Този тоалет е перфектен не само за по-възрастни дами, а за жени на всякаква възраст“.

В началото Барбара не възнамерява да разгласява сватбата си. Тя на 77, той - на 89, Барбара Гугенхайм и Алан Патрикоф се бракосъчетават на скромна церемония в апартамента си на Парк Авеню, Манхатън през декември 2023 г. В крайна сметка обаче, тя решава да позволи на New York Times да публикува статия за сватбата й. А ние сме очаровани. 

„Обади ми се собственик на галерия, който ми каза: „Майка ми, вдовица на 70 години, прочете статията и реши да се регистрира в сайт за запознанства.“ Ако съм успяла да вдъхновя дори един човек, значи не е било напразно“, разказва мисис Гугенхайм.

След втората церемония през януари, Барбара говори с гордост за своя тоалет на бранда Attersee, основан от нейната племенница Изабел Уилкинсън Скор. Тя се надява да бъде вдъхновение и за други булки: „Този тоалет е перфектен не само за по-възрастни дами, а за жените на всяка възраст.“

За церемонията по сключване на граждански брак Барбара избира рокля на Dior, която вече има в гардероба си, но за партито иска нещо ново. Бидейки върл фен на Attersee, когато я питат кои са любимите й дрехи на бранда, тя отговаря: „Колко време имате?“. Ясно е, че никой не би могъл да се справи по-добре от Изабел.

Не на бялото!

Що се отнася до дизайна и елементите, с които Барбара не прави компромис: „Прекрасно осъзнавам на колко години съм и съм наясно, че това е втората ми сватба, така че не исках чисто бяла рокля. Избрах мръсно бяло и само една част от тялото ми да е на показ. Но кой би помислил, че ще са точно раменете?“

Събитието, което се провежда като коктейлно парти за над 300 души, се състои през януари в The Grill – истинска институция в Midtown. Ресторантът има репутацията на редовно място за бизнес обяди и е перфектният избор за тази влиятелна двойка – тя е известен арт консултант, а той - крупен финансист. След внимателно премисляне, Гугенхайм е сигурна, че панталонът е най-правилният избор в случая.

Любов от пръв поглед!

За да сме напълно точни, първоначално тя обмисля вариант с дълга до глезените туника от сатен отново на Attersee. За завършване на визията й е нужен панталон тип цигара с висока талия от същия плат, който не е сред предложенията.

Въпреки това, по време на фитинга, Барбара е впечатлена от сакото, което племенницата й Изабел носи този следобед: „Първо пробва аутфита, който вече беше избрала, след това се обърна към мен и ме попита: „Това сако е толкова красиво. Мога ли да го пробвам?“, спомня си Изабел. Щом Барбара облича сакото, всичко е решено.

Аксесоарите!

Финалната визия е елегантна и удобна, съобразена с повода, семпла, вечна, свежа. „Не си спомням някога да съм получавала толкова много комплименти“, казва Гугенхайм. Нека не забравяме и обувките – тя залага на сатенено сабо в цвета на „костюма“ от бранда Toteme. „Между 20-те и 40-те ми години хората боядисваха обувките си, за да са в нюанса на роклята. А сега, просто написах в Интернет „сабо в цвят мръсно бяло“ и намерих това, което търсех. Невероятно!“. Завършва визията си с една единствена обеца, взета назаем от приятелката на Уилкинсън Скор – бижутерката Ана Хури, и с любимите й гривни с диаманти.

Прическата: сгрешена, но перфектна!

Относно оформянето на косата, Гугенхайм разкрива, че намерението й е било да е с вдигната коса, но заспива на фризьорския стол и когато се събужда, се вижда с къс боб. „Почти получих сърдечен удар“, спомня си тя, „но трябва да призная, че това направи шията ми да изглежда по-дълга.“

Всички полудяват по аутфита!

На приема, на който присъстват нюйоркчани, приятели на двойката, както и контингент от Западното крайбрежие, където Гугенхайм прекарва голяма част от времето си, Уилкинсън Скор получава вълна от аплодисменти за тоалета на леля си. „Гостите толкова харесаха моя булчински тоалет, че следващия понеделник Изабел вече имаше три поръчки. Една гостенка дори поръча комплекта в два цвята, за да го облече на предстоящата сватба на дъщеря си“, споделя Барбара.

За Уилкинсън Скор това е потвърждението, че постига нещата, които са й цел. „Беше като сбъдната мечта. Знам, че звучи като клише, но разберете, че години наред жените, които са ме вдъхновявали са били майка ми, нейната сестра и Барбара. Винаги работя така, сякаш създавам дрехи именно за тях.“, казва Изабел.

Булки над 70? Ще има все повече

Често описват Attersee като бранд за готини момичета, но очевидно не е само това. Жени на всякаква възраст носят марката. Постът, изобразяващ Барбара като булка, е сред най-харесваните в Instagram страницата на Attersee. А що се отнася до Гугенхайм, тя е щастлива, че дава възможност на жените на всякаква възраст да мечтаят да са булки: „Булки на 70? Ще има все повече“.

More Celebrities

Time 100 в гости: Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа и другите

Celebrities преди 3 дни

Гала вечерята, посветена на класацията на списание Time за 100-те най-влиятелни личности в света, се състоя снощи в Ню Йорк. На събитието присъстваха десетки звезди, а сред най-елегантните нареждаме Ума Търман, Кайли Миноуг, Дуа Липа (и гаджето й Калъм Търнър), Били Портър, Мая Рудолф и др.