Следва

Гениалните прости неща: Студен десерт с малини, кисело мляко, мюсли и мед

Мебелите, които няма да видиш скоро по витрините. Чисто новите идеи на Milan Furniture Fair

Сега, когато фестивалът...

All About Life преди 13 години

Aприл беше месецът на Milan Furniture Fair, където всички световни фирми и дизайнери излагат новите си идеи.

Сега, когато фестивалът свърши, от ViewSofia можем да ти покажем най-интересните произведения, които видяхме тази година на най-голямо дизайн изложение в света.

Черпете идеи и вдъхновение, това е сезонът на промените:

Successful Living от Diesel Creative Team + Foscarini

стилна серия лампи, която обогатява колекцията изложена на миналия фестивал. Новите модели са направени предимно от метал и са необикновено леки и удобни за използване.

Spun Seat на Thomas Heatherwick



Предлага един изцяло нов начин на сядане! Изработен от пластмаса столът има формата на пумпал и всъщност няма крака! Когато седнете можете да се завъртите на 360 градуса без проблем (и без да паднете).

5 О’clock chair от Nika Zupanc за Moooi



Една интересна смесица от минимализъм и класика. Столът е декориран с рози подобни на тези от стар английски чаен порцелан. В контраст с това е боядисаното в черно дърво на конструкцията.

Pilke на Tuuka Halonen



Eдна изцяло дървена лампа. В хармония с финландската традиция лампата е 100% екологична и работи само с енергоспестяващи крушки. Конструкцията се състои от множество еднакви дървени части, които се сглобяват без нужда от инструменти.

Fury! на Roel-jan Elsinga



Eдин много ядосан ярко червен стол! Направен е от метал и дърво и е облечен с червен филц. Дизайнерът го описва като „визуално шумен” но „сладък” и сме напълно съгласни с него.

Once Upon a Dream от Mathieu Lehanneur



Sпециално легло за страдащи от инсомния. Системата действа като затваря завесите, когато някой е в леглото, а после бавно понижавата температурата и нивото на осветление. Същевременно външните шумове се потискат с тих бял шум насочен съм леглото. Ако искате да спите по този начин, ще трябва да отидете до Реймс във Франция, където ще го намерите в хотела на световно известния производител на шампанско Клико.

Eugene lounge chair от Stefan Diez



Всъщност е подобрена версия на Houdini стола от миналата година. Интересното е, че облегалката е направена от тънък извит шперплат, а не пластмаса. Има вариант за стол за бар, както и по-малка версия, която запазва оригиналния дървен цвят.

Foglie на Matali Crasset



3 лампи вдъхновени формите на дърветата. „Листата” израстват от основата на лампата и хвърлят интересни сенки, които напомнят на ветровита гора. Идват в три цвята (бял, оранжев и тъмно кафяв) и са с метално тяло и поликарбонатни листа.

Sparkling chair на Marcel Wanders



Това е един необичаен стол, защото е направен с технологията за произвеждане на... пластмасови бутилки. Не само това, но и самият стол не е плътен, както изглежда, а пълен с въздух под налягане, който е основна част от стабилността на дизайна.

И това не е всичко, защото сме ти подготвили продължение. Но... другата седмица!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 1 седмица

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.