Следва

Да си припомним: Отклонение или как точно се разминаваме с Любовта

Гениалните прости неща: Студен десерт с малини, кисело мляко, мюсли и мед

Предложението е за студено, в сурово състояние и само с четири продукта – плодове, кисело мляко, мюсли и мед...

Food преди 14 години

Да спретнеш десерт за неделя следобед е нещо, което изисква време, много помощни средства – повечето никога не са в шкафа, когато ти трябват, и разбира се, преживяването на досадното отваряне на фурната, да провериш дали все пак кексчето не се е опекло. Уфф, още се лепи по ножа!

Но така или иначе е по-важно желание и когато искаш да се зарадваш с домашен десерт, направи го бързо, лесно и гениално вкусно.

Предложението е за студено, в сурово състояние и само с четири продукта – плодове, кисело мляко, мюсли и мед.

Ако трябва да избираш плода – малините или ягодите са по-ароматни, затова ти предлагаме тях.

В нашия случай са малини.

Какво правиш всъщност:
Малини, хубави, от близкия пазар, измити добре, ги пасираш с много малко прясно или кисело мляко, лъжица захар и канела пожелание, и слагаш за известно време в камерата да се изстудят.

Чаша еспресо преди десета и той ще е готов.

После, в чашка за сладолед слагаш малко от малиновата смес на дъното, посипваш с мюсли, кисело мляко и поливаш с мед. След това още по веднъж така. Отгоре поръсваш със стафиди или шоколадови пръчици за разкош, отново изстудяваш и имаш идеален десерт за двама, трима или колкото си пожелаеш души.

Разхлажда, освежава, с неочакван аромат и супер готин неповторим вкус. Без консерванти и оцветители.

Това е!
 

More Food

Scandi рецепта: глобално обожаваните шведски кюфтенца

Food преди 3 седмици

Усещаме как идните седмици са последното време, в което имаме ентусиазъм за предимно-месни манджи (преди да дойдат жегите и аз-съм-само-на-салата), затова приготвяме БЛВ (бързо, лесно, вкусно) класическите мини скандинавски кюфтенца! 

Какво представлява пескетарианската диета и здравословна ли е тя?

Food преди 3 месеца

Всички сме запознати с растителното хранене, но не всички можем да се премахнем толкова много храни от живота си. Или може би искате да сте вегетарианец или веган, но просто наистина обичате суши. Така или иначе, пескетарианският начин на живот може да отговаря на вашите предпочитания.