Следва

Male Classics: Мокасините и как да ги носи Той

Trend report - "на ниско"

В съвременните мода по време на криза неминуемо впечатление...

All fashion преди 14 години

В съвременнaта мода по време на криза неминуемо впечатление прави височината на токчета в колекциите на големите модни марки. Поне 12 сантиметра.

Дизайнерите нямат никакъв проблем да ги разпространяват и предлагат на широката публика в този им вариант – директно от подиума. Виждаме 12, 14, дори 16-сантиметрови токчета, които буквално наводниха пазара и рафтовете на магазините.

Обувките на гигантски токове обаче започнаха да стават опасни дори за професионалните модели, които в един момент се оказа, че трябва да крачат на заветните и емблематични McQueen ss2010 или онези 30-сантиметрови гиганти.

Но светлина в тунела, мили дами, има. Marc Jacobs обу моделите си за пролетната колекция на Louis Vuitton в съвсем ниски и наистина страхотни и добре изглеждащи обувки.

От друга страна, една сравнително нова модна икона – Мишел Обама, винаги е носила само ниски токчета. Което доказва, че това не може да попречи на елегантността на една работеща жена и майка. Дори напротив, допълва я.

И така, докато се стигне до момента, в който за Resort колекциите си дизайнери като Karl Lagerfeld за Chanel направиха така, че моделите ходеха на съвсем ниски обувки, дори боси.

А такива са и тенденциите за есенно-зимния сезон.


Marc Jacobs Fall-Winter 2010/2011

Ние се радваме, че модата на ниския ток се завръща отново, защото е удобно, практично и точно толкова секси, колкото и високия. Честно да си кажем, високият ток е точно толкова красив, колкото и болезнен. За съжаление.

Но да знаеш, дори и на ниско ще бъдеш модерна. Не се притеснявай да рискуваш и да направиш така, че удобството и модата да се съчетаят. Успех…

на снимката горе Louis Vuitton SS 2010 и Cloe SS 2010
 

More All fashion

И Шарлийн в цвета на сезона, elegantissima

All fashion преди 16 часа

Три дни преди началото на Олимпийските игри в Париж първата двойка на Монако показа на обществеността олимпийските факли от личната колекция на принца на Монако. Шарлийн моментално спечели златния медал за елегантност, облечена в огненочервен копринен гащеризон от Elie Saab.      

Тихият лукс не е за всеки: Loro Piana ще загуби всички, които предпочитат дискретното милионерство

All fashion преди 1 ден

Известна сред хората от „висшeто общество“, политици и милионери, модната къща за дрехи и обувки Loro Piana е изправена пред популярност, която според стилистите може да й изиграе жестока шега. Днес марката, прочута с кашмира си, все повече се превръща в обект на желание за хора, които не са от целевата й аудитория, съобщава Intelligencer.

Тези 21 красавици: чантите на сезона, които си заслужават труда, респективно разхода

All fashion преди 5 дни

За друго може и да се въздържим, но за инвестиция в дизайнерска чанта - не. В точния епицентър на лятото, жаждата за секси лукс се засилва неимоверно, а в момента текат и намаленията...