Следва

H&M пусна летни топове за 2.99. Ех, защо не бяха наблизо!

Сара Джесика Паркър пак с гигантска шапка в Лондон

С риск да прекалим, малко, пак се върнем на Сара Джесика. Само че няма да я издигаме в култ, а ще направим...

All fashion преди 13 години

С риск да прекалим, малко, пак ще се върнем на Сара Джесика. Само че няма да я издигаме в култ, а ще направим един критически прочит на явната й склонност към шапките на червения килим.

Никога не сме се съмнявали в нея, когато стане дума за безупречен стил, но виж за шапките.... Е, не може да си роден за всичко.

Ако си спомняш, преди две година на премиерата на Сексът и градът в Лондон, върху главата на Сара Джесика Паркър бе кацнала зашеметяваща шапка, която шокира света и ни накара да съжалим човека, който е бил зад нея в киносалона.

Кой ли би очаквал, че тя го повтори, но ето, че пак й се случва, отново в Лондон, отново на премиера, този път филмът е Сексът и градът 2. Роклята й е на Alexander McQueen, което не е изненада, предвид слабостта й към лейбъла и факта, че именно Сара ще води презентацията в памет на дизайнера на наградите на CFDA следващия месец.

Аксесоарът за глава е дело на Philip Treacy и определено напомня на ято мухи, кръжащи около главата й - но от готините, блестящи, диско мухи. Ами сам по себе си екстравагантният аксесоар хич не е лоша идея, но повече щепе да ни изненада, ако беше избрала готина семпла прическа, вместо цял кошер върху диадемата си. В стремежа си да е на ръба на екстравагантността и госпожа Паркър прави грешки. Всички сме хора!

Що се отнася до филма, въпреки че изгуби скандалните си истории, които оставяха феновете едновременно шокирани и очаровани, експертите му предричат светло бъдеще.

Подобно на първата част отзивите в САЩ отново не бяха никак ласкави. USA Today го нарекоха „унизителна бъркотия”, New York magazine – „епична грозотия”, а Los Angeles Times констатираха „сатирата е слаба, иронията е атрофирала, а забавното е плоско”.

Други пък смятат, че втория филм е бил много по-забавен от първия. За феновете пък, медийните отзиви не са от значение.

„На жените не им пука, дори и филма да е ужасен. Това е събитие и смятам, че за много жени Сексът и градът е техния Star Wars. Това са техните любими герои. ”, казва Пол Дергарабедиан, аналитик в Hollywood.com.

Втората част на филма отпразнува приятелството на четирите си главни героини – Кари, Шарлот, Миранда и Саманта – които се оптравят на екстравагантно пътуване до Абу Даби, откъсвайки се за кратко от брака и майчинството си.

Разбира се, на преден план са и страхотните аутфити, без които филма няма да е същия.

Голяма част от успеха на Сексът и градът се дължи на идеята, че накара жените да повярват, че не трябва да се притесняват да се чувстват добре в телата си и да го показват, каза Ан Слоуи, моден директор на сп. Elle.

Сериалът имаше феноменално влияние върху модната индустрия, казва още тя. „И се забавен, това е основното. Модата е забавление. Сексът и градът е забавление. Това трябва да е перфектната двойка.

Членове на екипа, както и модни експерти са убедени в огромното влияние на сериала върху поп културата от момента на първия епизод през 1998 до днес.



„Надмина всичко, на което съм се надявала и за което съм мечтала”, Сара Джесика Паркър.
 

More from View Sofia

Първите официални кадри от "И просто ей така 2"

Celebrities преди 11 месеца

Кадрите от новия сезон на сериала "И просто ей така", новото "Сексът и градът", бяха публикувани от Entertainment Weekly, заедно с интервю с един от създателите на сериала Майкъл Патрик Кинг, в което той открехва завесата над новия сезон  

Не вярваме на очите си! Ето кой е любимият Кари-тоалет на Сара Джесика Паркър

All fashion преди 2 години

Не, не става дума за раираната рокля Sonia Rykiel, която бележи началото на парижкото приключение на Кари. Нито за легендарната туту пола от интрото на сериала, дори не и за сватбената рокля Vivienne Westwood... В сърцето на Сара Джесика Паркър има място за един друг тоалет, носен от нюйоркчанското момиче...

More All fashion