Следва

Боровец алтернатива на колоездача. Още една причина да избягаш за уикенда. От 19 юни

Астрологът Любомир Червенков: "Любовта не е когато двама души се гледат в очите, а когато гледат в една посока"

Любомир Червенков е от този тип “гадатели”, които четат цифрите и зодиака, прочитат човешкия характер и...

Astro преди 13 години

„Нашият живот се дели на две епохи: първата прекарваме в бъдещето, а втората — в бъдещето.“ — Н. Карамзин

Или поне ни се иска да го узнаем, да изпреварим събитията и да начертаем бъдещето си. До известна степен това е възможно и доказано от дълбока древност.

Дали са сили, или просто знание, дарба или увлечение, или чиста психология, факт са хората, които говорят вместо теб, без да те познават, гледайки кафе, карти или цифрите на рождената ти дата.

Любомир Червенков е от този тип “гадатели”, които четат цифрите и зодиака, прочитат човешкия характер и определят същността на индивида, както и най-подходящите периоди за конкретното му развитие. Защото, както всички знаем, всяко нещо очаква своя момент.

Поводът на нашата среща с него е издаването на новата му книга „Въведение в западната астрология”, която прочетохме на един дъх.

„Аз съм роден на 20 Октомври 1966 в 1.00 сутринта в София, България. За тези, които са добре запознати с астрологията, това изречение резюмира целия ми живот. За тези обаче които не са, ще продължа по-нататък…” започва Любомир своето представяне. ViewSofia ще го довърши.

Всичко започва в далечната 1994 г., когато Любомир остава без работа като инженер в Малта и е поставен пред дълбоката дилема – храна за седмицата или книгата „Астрологията на Паркърс”. Както се досещаш, второ печели и обръща живота му.

Днес, разведен, с прекрасен син, Любомир преподава астрология, пише книги за нея и изучава човешките съдби. Създал първия астрологичен център в Пърт, към днешна дата бива определян като най-добрия астролог в Австралия.



VS: Книгата ти звучи като приказка за начинаещите в астрологията. Кога ще има следваща част?
Л.Ч.
Сега работя върху нумерологията. Разяснявам числата не до 9, както е известно досега, а до 66. Има много комбинации и различно прочитане. Базирана е на изследването на един руснак Подводни (Каббала Чисел).

VS: А за транзитите втора част?
Л.Ч.
Няма да стане сега, защото не искам хората да се концентрират върху предсказанието, а върху себепознанието.

VS: Старите астролози твърдят, че няма по-точно изчисление от ръчното. Твоята практика е друга.
Л.Ч.
Да, защото е по-лесно, удобно и бързо. Но уча моите студенти първо на ръчно изчисляване и след това на всичко останало.

VS: Кога е направена първата астрологична карта на българския етнос? Какво следва, какво ни очаква като народ?
Л.Ч.
Важно е да смятаме за рождена датата 24 април 4 минути преди полунощ, 680 г. И...
От края на декември 1996 до края на септември 2010г. е показан положителен аспект между Венера и Юпитер, което от своя страна означава благоприятно развитие на страната в икономически план. Оказва се, че положителният аспект е буфер – кризата тук не е криза! Но от септември тази година се очертава по-силна криза. Това не означава, че има отрицателен аспект, просто не излиза никакъв, т.е. няма буфер. Положителен аспект се вижда едва в началото на 2013 година. Затова моят съвет е да не избързвате с кредитите поне до тогава.

VS: Как се определя асцендента и десцендента?
Л.Ч.
По часа на раждане, а домът – десцендентът е винаги точката, която се намира точно противоположно на асцендента. Те се определят от часа и мястото на раждане. Ако съпоставим човек с кола, то нещата ще стоят по следния начин: марката, моделът и регистрационния номер са равносилни на зодията, докато двигателят е асцендентът.

VS: Как се отбелязва в астрологическата карта истинската голяма вечна любов?
Л.Ч.
Венера е планета, управляваща и любовта, и парите. На 17 се чудех как може изобщо да имат нещо общо. След като се разведох разбрах, че любовта не е когато двама души се гледат в очите, а когато гледат в една посока. И то напред, а не нагоре. За да не се препънат.

VS: Защо в Индия не се сключва брак без синастрия (Синастричната астрология или синастрията може да бъде разгледана като сравняване на две рождени карти – мъж и жена).?
Л.Ч.
Ведическата (индийска; източна) астрология се използва от дълбока древност. Човек не е имал своя воля, но това е тяхното разбиране и нещата не могат да бъдат променени.

VS: Би ли го препоръчал в други социуми? Има ли хляб в това да правиш астрологична карта задължително на всяка двойка?
Л.Ч.
Неприложимо е! Само си представете да се случи това в България. Няма как. Родителите не могат да се наложат. Не съм привърженик на ведическата астрология, но не отричам правото им. Като западната астрология – картата за съвместимост се определя на база елементите на двете карти. Ако има много противоположни елементи, тогава са съвместими като интимни партньори. Когато има повече еднакви елементи, означава просто, че са приятели.

VS: Вижда ли се в картата на дете гениалност? Правил ли си карта на сина си Владо?
Л.Ч.
Да, направих му още когато беше на 1 ден и излезе изкуства и култура. Днес Владо свири великолепно на пиано, самоук е, но за за 5 месеца постигна удивителни резултати.

VS: А някой играл ли си е да направи карта на Моцарт?
Л.Ч.
В интенет има карти на всички. Дали са верни и до колко е също толкова спорен въпрос. В интенет има карти на всички. Един добър сайт с богата база данни е www.astrotheme.com. Дали всички карти посочени там са верни е спорен въпрос.

VS: Чували сме, че криминалният и патологичен момент на човека излизат в картата му?
Л.Ч.
Може да се види тенденция, но не може да се предвиди с абсолютна точност. При асцендент Скорпион, например, има подобни негативни заложби, но от такива хора понякога излизат също така и много големи праведници. Всичко е въпрос на свободна воля. Зависи от силата на духа, а тя не излиза на карта. Почти всички президенти на САЩ са били Скорпиони и застрелвани от Скорпиони. Кенеди например.

VS: Пример: съвпад на Сатурн и Венера в 5-ти дом?
Л.Ч.
Това са хора, които се учат да дават и получават любов. Те не се отварят и не изказват открито чувствата си към другия човек. Трябва да казват, че обичат, да дават любов, за да получат такава.

VS: Защо всички се страхуват от 12-тия дом (кармата и смъртта)?
Л.Ч.
Кои всички? Аз не се страхувам. Домовете в картата са като домовете в къщата:
Първи – входната врата;
Втори – материланите блага – кухнята;
Трети – обучение – кабинета;
.....
Дванадесети – тайният, светият молитвеник; Там нямат достъп външни лица.
Ако не те е страх да вярваш, влизаш там. Мен не ме е страх. Страх имат тези хора, които нямат представа какво е смъртта. Смъртта за земния свят е раждане за духовния и обратното. Ние се раждаме в духовния свят, когато умираме в земния.


VS: Суеверен ли си?
Л.Ч.
По-скоро не обичам разни работи – черна котка да ми мине път, да се връщам, например. Има обаче малки знаци, които съдбата ни прави. Ако успеем да ги интерпетираме правилно, ще ни е по-лесно.
Знам, че няма случайни неща!

VS: Има какво още да научим от теб за астрологията. Ще очакваме следващите книги. Благодарим ти!
Л.Ч.
И аз. До скоро!

* „Въведение в западната астрология” можеш да отриеш на цена 28 лв,
изд. Кибеа.

Още за астролога и работата му на http://www.lubomir.name/bg/
 

More from View Sofia

More Astro