Следва

Като в градина

Назаем взехме:"Футболни съпруги. Митове и факти" в последния брой на L'Europeo

Каквото беше, беше! Или ще бъде Докато Световното по футбол в Южна Африка е в разгара си, решихме да...

Fashion преди 13 години

Каквото беше, беше! Или ще бъде до 11-ти, неделя, когато Световното по футбол окончателно спира да вълнува съпрузаите. 

Но малко далеч от истериятя, не можем да отминем този феномен в живота на мъжете с лека ръка и да не поговорим, малко, ама много малко за футбол.

Затова ти препоръчваме един чудесен материал, който открихме в последния брой на L'Europeo, в който обаче не се говори за футболисти, а за техните съпруги.

Из "Футболни съпруги. Митове и факти!"

Докато Световното по футбол в Южна Африка е в разгара си, решихме да обърнем внимание на един важен съвременен фактор в най-великата игра, а именно футболните съпруги.

Преди години всичко опираше до магията на играта, докато днес голяма роля в света на футбола играят съпругите, годениците и приятелките на футболистите.

Футболните съпруги (WAGs – wives and girlfriends) предизвикват смесени чувства у фенове и медии. Дали „отборът на нежните половинки” трупа слава на гърбовете на мъжете си или са любящи домакини, майки или бизнес дами?

В България този тип жени не получават толкова внимание, поради слабата популярност на половинките им, но не така стои въпросът на Запад. На родна земя най-популярната нежна футболна половинка е тази на Димитър Бербатов, но за разлика от колежките си на от Германия, Англия и Испания, хубавата Елена не счита светлината на прожекторите за свой приоритет. Анонимността й, някак си балансира суперзвездния статус на Бербо, придавайки увереност и стабилност на най-известния БГ футболист в момента.

Поглеждайки към „Обетованата земя” на футбола – Англия, вниманието ни се насочва към няколко жени, притежаващи огромна доза слава, заработена покрай съпрузите и годениците си.

Челната тройка в класацията държат Виктория Бекъм, Черил Коул и Колийн Руни. Трите грации бяха в основата на ударната група WAGs, която по време на Световното в Германия през 2006 г., успя да изхарчи 1.4 милиона евро за румсервиз и дрехи.

Много хора смятат, че именно прахосничеството и небрежието на „нежният отбор” е една от причините за позорното представяне на Англия преди 4 години. Британските таблоиди веднага започнаха с негативните коментари по адрес на по-известните WAGs, а след това, понятието „футболна съпруга” стана наречие по-скоро за обида, отколкото за нещо позитивно.

Всеки човек, интересуващ се от футбол се пита дали футболните съпруги са наистина глупави. Този мит едва ли ще бъде разгадан напълно, но за най-любопитните ще кажем, че само 3 от 12-те най-известни WAGs са завършили университет. Друг мит около „нежният отбор” е неспособността им да задържат вниманието на половинките си. Сладкогласната Черил Коул получи няколко чифта рога от съпруга си Ашли, докато терзанията на Тони Тери продължават, след като капитана на Челси Джон Тери й изневери..с жената на колегата си Уейн Бридж.

Славата, парите, медиите и всеобщото мнение сякаш преобладават в живота на футболните съпруги, но част от тях наистина заслужават похвала за делата си. Шантел Тагоу, годеница на Емил Хески, критикува разточителния и егоистичен начин на живот на част от най-известните футболни семейства в Англия. Според нея, част от седмичните им приходи ще бъдат от по-голяма полза, ако бъдат вложени в построяването на училище в Южна Африка. Именно там, Шантел и няколко други футболни съпруги участваха в риалити шоу, в което помогнаха на бедни деца.

Животът на футболните съпруги води до много въпросителни, но според мнозина те са просто обикновени жени с много пари и слава.

Точно тези два фактора са определящи в днешния футбол, а „нежният отбор” се настанява трайно в най-великата игра. Дали това е добре или точно обратното, тепърва ще видим. Дотогава можем да се питаме дали WAGs-овете ще се настанят трайно в най-великата игра или звездния им статус ще изчезне с годините на половинките им.

Колийн Руни

Съпруга на мегазвездата на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Уейн Руни. Според Колийн, статута на футболна съпруга не е важен за нея, но честите й показвания по червените килими и ходенето на фризьор от Англия до Германия, говори точно обратното.

Виктория Бекъм

Накъде без мисис Бекъм? Съпругата на световната, модната и футболната икона Дейвид Бекъм практикува добре професията „футболна съпруга”. Известна с модните и певческите си дарби, Пош Спайс е една от причините съпругът й да напусне футболния колос Реал Мадрид, заменяйки го с хайлайфа в Лос Анджелис.

Черил Коул




Певицата е съпруга на футболистът от Челси Ашли Коул. Похотливият Ашли на няколко пъти постави рога на красивата Черил, но това негово неуважение сякаш направи г-жа Коул още по-популярна.

Цялата статия четия в новия брой на L'Europeo посветен на футбола...

 

More Fashion