Следва

За най-красивото преживяване, наречено майчинство

Бабини рецепти за летен загар в случай, че слънцето угасне

Рецептите за хубост в домашни условия нямат край. Ако се поровиш старателно ще установиш, че наистина няма нещо, което да не можеш да постигнеш с една бърза отварка, забъркана от наличното в хладилника...

Hair преди 13 години

Рецептите за хубост в домашни условия нямат край. Ако се поровиш старателно, ще установиш, че наистина няма нещо, което да не можеш да постигнеш с една бърза отварка, забъркана от наличното в хладилника. Предимствата на този метод са първо – знаеш точно какво има в новия крем на тоалетката ти и второ – ако ефектът не е точно какъвто си го представяше, само ти си виновна.

Последното, което извадихме от свещените тефтери пълни с малки бележки с малки бележчици по тях, е как да си докараш приличен тен на лицето в аварийни ситуации. Като например от Съюза на дерматолозите в България да забранят автобронзантите или по някаква причина от САЩ да обявят слънчев режим, а в локалния солариума не са си платили сметката за ток.

Е, не изпадай в паника, защото природата е помислила за теб и твоя загар създавайки кафето, черния чай, морковите и лайката. Сериозно.

Ако измиваш редовно лицето си със силен зелен чай, какао или натурално кафе, кожата ти ще придобие лек матов загар и ще стане по-свежа и еластична - направо три в едно. Най-добре се получава с купчета лед от зелен чай или кафе, с които да натриваш кожата си сутрин.



Кафето или какаото смеси с малко вода, а ако кожата ти е суха, добави и зехтин. Остави да престои 10 минути и измий обилно с вода. Така ще получиш страхотна маска за лице, която не само придава тен, но и почиства мъртви клетки от кожата ти.

Морковите са естествен автобронзант не само при вътрешна (т.е. на салата), но и при външна употреба. На лицето си нанеси ситно настъргани моркови или просто натрий кожата си за около 15 минути с пресен морковен сок примесен с малко зехтин. Внимавай обаче с оранжевите зеленчуци – не са подходящи за светла кожа, защото й придават жълтеникав вид.

Естествено лайката, едва ли има нещо, за което да не може да поправи вълшебното растение. Особено примесена с билката бутрак, тя успешно придава загорял вид на кожата на лицето ти. На 1 литър гореща вода се добавят 8 супени лъжици от едно растенията или смес от двете. Съдът с отварата се оставя да престои 2 часа плътно затворен. С прецедената течност натривай лицето всяка сутрин.

Ето така, без слънцезащитен фактор, UV-лъчение и съпровождащата ги горещина, без грозно зачервяване и болка. 100% естествен тен с натурални продукти от кухнята.
 

More Hair