Следва

Момичето от Ипанема вдъхновява Escada за лятото

Walter Van Beirendonck. Сложно за произнасяне име за един истински моден поет

Случвало ли ти се е да попаднеш на някоя фигура в модния свят, чието име срещаш често и с времето се запечатва...

All fashion преди 13 години

Случвало ли ти се е да попаднеш на някоя фигура в модния свят, чието име срещаш често и с времето се запечатва в съзнанието ти, макар и само визуално?

Понякога, дори не можеш да произнесеш името, но попаднеш ли на него - няма начин да го сбъркаш.

Walter Van Beirendonck (Валтер Ван Байрендонк) е едно такова име. Сезон след сезон той е неизменно присъствие на световния подиум, затова и тази седмица решихме да се запознаем по-отблизо с нашумелия белгийски дизайнер.

Van Beirendonck е роден през 1957г. в Брехт, Белгия. На 23 години завършва прочутата Кралска Художествена Академия в Антверпен. Заедно с петима други възпитаници на знатното школо, а именно - Dirk Van Saene, Dries Van Noten, Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester и Marina Yee - става известен като част от ‘The Antwerp Six’.



Есен 2010

От 1983 година насам Walter Van Beirendonck представя своите колекции в Лондон, Париж и родната Белгия.

Той посочва музиката, изкуството, литературата и фолклорните мотиви, като главни вдъхновители на неговата марка.

Творенията му са лесно разпознаваеми заради грифичността, иновативните кройки и нестандартните цветни комбинации.


Есен 2010

Освен с работата върху своите колекции, той се занимава и с създаването на театрални костюми; често се изявява като куратор на изложби или като илюстратор на книги. Развива рекламните кампании на Coca Cola, Nissan, Vivienne Westwood и много други.

През 1997, той създава костюмите за турнето “PopMart” на U2. Две години по-късно Walter Van Beirendonck е награден със званието “Културен посланик на Фландрия”. Той вече е и преподавател в Кралската Художествена Академия в Антверпен.


Пролет 2011


Walter Van Beirendonck е неортодоксален и винаги много категоричен в посланието, което иска да изпрати чрез своите модни предложения.

Най-новата му колекция (Пролет 2011) е наречена Read My Skin (Прочети кожата ми - бел. ред.) и включва пастелни костюми, ризи и панталони “белязани” с думи като “страх”, “вяра” и “надежда”, наред с девизи като “Поетите се събират”.

Силата на неговите творби не остава незабелязана от модните доайени и с всяка негова колекция те задълбочават култа към него.

Името Walter Van Beirendonck е синоним на думи като артистичност, авангардност и свобода. Заслужава си да го запомниш и да се оставиш да бъдеш изненадан.
 

More from View Sofia

More All fashion