Следва

Ледената Асдис Ран подписва с Пайнер, обещават й кариера

Наоми Кембъл замесена в кървава афера с диаманти. Делото в Хага продължава с пълна сила

Миналата седмица Наоми Кембъл се яви пред трибунала в Хага като един от ключовите свидетели в дело срещу бившия лидер на Либерия Чарлз Тейлър..

Лица преди 13 години

Преди 13 години Наоми Кембъл получава романтичен и много скъп подарък от таен обожател.

Мистериозна торбичка, пълна с диаманти, зарадва супермодела, отседнал след официална вечеря в имението на бившия президент на Южна Африка.
Щастливата манекенка не знаела кой е богатият мъж, изпратил ценните камъчета и въобще не подозирала какво ще се случи години по-късно.

Миналата седмица, Наоми Кембъл се яви пред трибунала в Хага като един от ключовите свидетели в дело срещу бившия лидер на Либерия Чарлз Тейлър. Става ясно, че тайнственият богаташ е именно бившият президент Тейлър, който изпратил т.нар. „кървави диаманти” на топмодела.

Манекенката се закле, че не е разбрала от кого идва торбичката с лъскавите камъни, в която липсвала дори и бележка.

Обвинителите смятат, че думите на Наоми могат да задвижат скоростта на делото срещу Чарлз Тейлър, обвинен в размяна на оръжия срещу диаманти с партизаните в Сиера Леоне.

Съдът заключава, че Тейлър е провокатор на гражданската война в Сиера Леоне, а именно доставките му с оръжие са причина за смъртта на повече от 110 000 души.

Всичко обаче не спира дотук. Наоми Кембъл е заподозряна в лъжа, а аргументите си за това ще представи актрисата Мия Фароу пред трибунала днес. Фароу обвинява красивата моделка в лъжесвидетелстване, споделяйки, че в онази нощ Наоми веднага е разбрала от кого са диамантите.

Мия Фароу ще даде показания в качеството си на свидетел. Актрисата също е присъствала на официалната вечеря и твърди, че на сутринта Наоми се е похвалила за скъпия си подарък.

Дали Наоми Кембъл крие истината и защо, ще разберем скоро. Дотогава ще следим развитието на делото срещу един от най-свирепите държавни глави в историята и се надяваме, че справедливостта ще възтържествува.


 

More Лица