Следва

Как си избираме подходящото червило

Акцентите на есенния грим

Така, както дрехите на есен ще се носят по-скоро като аксесоар към теб, с цел единственo...

Hair преди 13 години

Така, както дрехите на есен ще се носят по-скоро като аксесоар към теб, с цел единствено и само ти да блеснеш, така и гримът ще бъде толкова, колкото да подчертае красотата на лицето ти, а не да променя и изгражда маска върху него.

Ето защо основната тенденция на есен 2010 ще бъде чистото лице с бледи устни. Не се подчертават нито очи, нито скули или вежди, нищо. Максимално свежа и нежна визия.

Разбира се, без грим е доста силно казано, понеже за целта на чистото лице ти трябва добра основа, пудра, безцветен гланц върху устните или червило в същия цвят.

Всички останали тенденции произлизат от тази, като леко я надграждат. Но наистина леко. При тях идеята e да има силен акцент върху лицето, но той да бъде само един.


Givenchy, Chanel

Ако ще са устните, ще бъдат червени, ама по-червени от всякога. Някои дори определиха червеното червило, като основният аксесоар на есента, нещо като чантата ти, така че сдобий се бързо с най-подходящия нюанс за теб и три месеца не излизай от вкъщи без него.


Louis Vuitton, Rag & Bone

При очите можеш да използваш или леко по-тъмен от тена на кожата ти нюанс, или пък т. нар. Кейт Мос визията с размазан грим, като че ли си легнала без да го почистиш.


Derek Lam, Zac Posen

Със същия ефект можеш да си „опушиш” очите здраво. Очната линия определно ще бъде отново един от най-добрите ни приятели в студените месеци. Четвъртият ти вариант, е да се заиграеш със сенките както го правят при Derek Lam и Alexander Wang.


Prada, Narcoso Rodriguez

Последният акцент са веждите. Които отново са плътни и тъмни, но добре оформени – задължително при професионалист.
 

More Hair