Следва

Мисли в camel

НЮ Йорк: Ярки цветове, принтове и чисто бяло се появиха и в четвъртия ден на модната фиеста

Както обещахме, отново сме на гребена на модните дефилета и всеки ден ще ти показваме най-горещото от...

All fashion преди 13 години

Както обещахме, отново сме на гребена на модните дефилета и всеки ден ще ти показваме най-горещото от случващите се в момента празнични седмици.

След вчерашните лежерни, но гениални бели и неутрални колекции, да видим какво се случи в деня, когато на сцената излязоха Derek Lam, Diane von Furstenberg, DKNY и Max Azria - няколко големи имена, които не разочароваха никого и затвърдиха досега наложилите се тенденции.

Белият цвят пак е тук, изцяло сам или комбиниран с пясъчните тонове и силни акценти, той доминира, а минимализмът започва да властва все по-силно.

Ето и по-интересните попадения:


Derek Lam



За разлика от миналия сезон, в който имаше кънтри мотиви в моделите му, този сезон Дерек залага на ретро класиката. Правите и изчистени линии са водещи, а дрехите падат свободно и в добра конструкция. Присъства задължителното бяло, но виждаме и обособяването на цвета „горчица” като тенденция. Ретро излъчването за пореден сезон присъства, но годините се покачват към 70-те със задължителния чарлстон с висока талия и минималистичната туника.

Харесахме съчетаването на подобни цветове, което е и една от водещите тенденции за тази зима, както и тренчът, прекроен в рокля без ръкави.

Diane von Furstenberg




За топлия сезон в къщата на Фюрстенберг има нови попълнения по отношение на екипа. Помощник на Даян вече е Yvan Mispelaere, който има дълъг стаж в Gucci и Cloe, по времето на Phoebe Philo.

Разбира се, нямаше как да не очакваме промени в общото излъчване на моделите и смеем да кажем, че присъствието на новото лице е глътка свеж минимал въздух. Както винаги, всичко се върти около полихромните принтове, които са запазена марка на лейбъла, но този път те са умело съчетани с изчистена от сложни форми силнооцветена коприна, земни цветове и наситени неонови акценти.

Аксесоарите са обрани, но силно акцентиращи – очилата с кръгли рамки и цветните чанти с кръгло дъно за втори сезон вървят ръка за ръка. А малките едноцветни портмонета и тънки колани са силен детайл.

DKNY



Дона Каран показва в колекцията си една силна жена, с визии, подходящи за почти всякакъв случай. Имаме сака, панталони, къси и вечерни рокли, бански костюми, драперии и семпли идеи с развитие.

Цветовете са няколко – задължителното бяло, черното като акцент, червено, розово, небесно синьо и от бежово до кафяво и зелено.

Колекцията представя, както често обича да прави Дона, един мотив с множество приложения и известно развитие.

Този път това е шалът, който ако в началото бе просто фишу, то след това той прерасна в топ и дори рокля.

Наистина впечатляващо. Въпреки това колекцията е сравнително кратка и повтаря вариации на няколко базисни идеи в различни цветове и трактовки.

Max Azria



Този път виждаме Макс не като част от BCBG, а като дизайнер на собствения си лейбъл, където очевидно властва простотата и свободата на формата. Движението допълва цялостното виждане за моделите.

Съчетанията са прости, но много умело премерени, а нежното усещане е затвърдено от цветовата гама – меки, почти безцветни тонове, вариации на бялото и млечното, само няколко черни модела като акцент, свободни прозрачни материи и очевидно удобство.

Чети ни всеки ден за ежедневна глътка мода, директно от подиумите на на седмиците на модата.
 

More All fashion