Следва

Божи дар за пост

Чийзкейкът по дизайнерска рецепта

Маркус Лупфер е дизайнер на Armand Basi One, лейбъл, който участваше в London Fashion Week. Споделя своята великолепна рецепта за направата на чийзкейк...

Food преди 15 години

Маркус Лупфер е дизайнер на Armand Basi One, лейбъл, който участваше в London Fashion Week. Сподели ни своята великолепна рецепта за направата на чийзкейк.

"Приготвям си кейк поне веднъж месечно. Напомня ми винаги за уюта на дома. Кара ме да се чувствам добре и спокоен. За пръв път го направих, когато бях на 12 , след като гледах майка ми и баба да го приготвят. Винаги съм мислил, че този десерт е доста невероятен и обожавах да облизвам лъжичките от кейка, с които готвиха. Обичам швейцарските рола – има голяма наука за приготвянето им. Твърде многото биене го превръща в гума. А ако е прекалено малко, се чупи когато се опитваш да го навиеш.

Моята съквартирантка – дизайнер на аксесоари Кейти Хилиер - и аз, обожаваме, когато тя е в града. Често си правим голямо печено пиле с картофи и сос за нашите приятели.

Храната и модата не са различни – правят се по едни и същи начин. И така се получава всичко – не забравяй!
Понякога с храната сме доста спонтанни, но се вдъхновяваме от известни рецепти. Една от най-добрите части в дизайна на дрехи е когато си толкова вътре в този свят, че ти идва от сърцето. Ти може да имаш рецепта, но тя никога не е записана.

Ето начина, по който "готвя" аз любимия си десерт:

4 яйца
2 лъжици студена вода
100 g захар
1 пакетче ванилия
120 g брашно

Раздели белтъка от жълтъка на яйцата. Разбий белтъка заедно със студената вода. Разбъркай, докато се втвърди. А жълтъка смеси с малко захар и бъркай… 10 мин.

Изсипи двете части без да ги смесваш в обща консистенция. Сложи брашното отгоре и разбъркай внимателно с дървена лъжица. Не е нужно да е прекалено втвърдена сместа, напротив, трябва да е леко въздушна.

Сложи кейка в метален съд и печи 35 мин на температура 175 градуса. Ще ви кажа една малка тайна – ако направиш гаф при печенето на кейка, можеш да го покриеш с глазура от разбит белтък и захар.

Пълнеж ( това е по една рецепта, която купих в Германия):

500 гр. извара или прясно сирене
0.5 литра сладка сметана
¼ литра мляко
200 гр захар
Щипка сол
Кората на един лимон
2 пакетчета желатин

Заедно разбий мляко, захар, сол и лимоновата кора с 4 жълтъка. След това добави желатина.

Течността трябва да се съхранява на студено, докато се втвърди – най-добре в хладилника.

Разбий сметаната и добави сиренето.

Сложи текстурата от сирене и на основата, и на върха. Поръси със захар, сервирай и се наслади!”

Напук на всички диети и отказали се от Великия пост, и ние си правим чийзкейк. Ще пробваме рецептата на Маркус...

More Food