Следва

Hennessy and Chocolate

Божи дар за пост

48% от християнското българско население се отдава на предизвикателството да пречисти душата и тялото си и да...

Food преди 15 години

48% от християнското българско население се отдава на предизвикателството да пречисти душата и тялото си и да отхвърли за 40 дни всички животински храни. Великият пост е и най-важният, и най-древният от всички пости. Той е подготовка за главния православен празник – светлото Христово Възкресение.

По това време се консумира само растителна храна, като в сряда и петък е забранено олиото, а вино може да се пие само в събота и неделя.

Тогава възниква скритият въпрос какво да ядем толкова време и как да разнообразим консумацията си? Тези бликащи терзания и категоричната позиция за здравословно хранене ни отведоха в магазин „Дар от Боговете”. И не сбъркахме…

Италианската марка Ponti предлага разновидности от мариновани зеленчуци - син домат на скара, червена и жълта чушка, средиземноморски микс от каперси, сушени домати и артишок, който е в чудесен унисон с ризото. А могат да се консумират и като антипасти.

Ако все пак си привърженик на пастата и си наясно какво е истинска италианска кухня, то със сигурност си си намерил мястото. „Дар от Боговете” се грижат за голямото разнообразие от спагети, талиатели, равиоли и прочие.

Pasta Morelli
от житни кълнове с чушка, с босилек и чесън, с трюфел – за различни комбинации.

Ние ще започнем с крайния продукт – сос или песто. Защото баба казва: ”Ако не овкусиш ястието, все едно не си го сготвил”. И фирма Sacla – специализирана за готовите сосове, мисли така. Любим сос ни е Puttanesca с цели чери доматчета.



Маринованите зеленчуци с подправки Dinon са следващата стъпка. Артишок, манатарки, пикантни чушки и големи каперси се сервират в Италия като антипасти или като сос към пасти. Манатарките комбинираме със салата от картофи, а каперсите се консумират с голямо разнообразие от други салати.



Tapenade Marché Provençal – по френски Tapenade или по нашенски казано са тип провансалски пастети без никакви консерванти. А това е важно! Пастетите от нахут, зелени маслини, местен босилек, син домат, червени чушки се приготвят по традиционна провансалска рецепта. Ние ги предпочитаме с черно хлебче, но могат да се консумират и с паста.

Нашата предпочитана постна рецепта е :

Пюретата от трюфел могат да се комбинират с месо или с паста. Към 200 мл растителна сметана добави 1/2 кафена лъжичка черен летен трюфел или крем от манатарки и бял трюфел. След като се свари пастата вместо сос се прибавя готовата смес.

Така всеки може да пости.

Бул. България 102, бизнес център Белисимо
Магазин „Дар от Боговете” 

More Food