Следва

Акценти от Седмиците на модата: Гримът по очите в Ню Йорк и Лондон

Kérastase Paris представя серия продукти само за мъже

За първи път в своята история лидерът в луксозната грижа за косата Kérastase представя линия, специално предназначена за мъжете...

Hair преди 13 години

За първи път в своята история лидерът в луксозната грижа за косата Kérastase представя линия, специално предназначена за мъжете.

По традиция продуктите Kérastase съчетават удоволствието от употребата с формули, решаващи конкретни проблеми в грижата за косата и скалпа. Серията на Kerastase за мъже е създадена изцяло в този дух. Тя предлага решение на най-големия проблем на мъжете, свързан с тяхната външност - загубата на коса.

Kérastase Homme са създадени, за да отговорят на всички желания на мъжете. Продуктите от серията имат типично мъжки аромати - едновременно силни и свежи. При употреба шамоаните бързо образуват богата пяна, която се отмива мигновено и оставя след себе си коса, скърцаща от чистота.

В стремежа си да създадат продукт, който ограничава косопада, изследователските лаборатории на L’Oreal откриват връзка между наличието на определен ензим (5 -алфа редуктаза) в луковицата на косъма и загубата на капитала от коса. За да противодействат на този необратим процес, те разработват системата Таурин, която блокира натрупването на този ензим в корените на косата и забавя загубата.

Мъжете имат специфични навици, свързани с грижата за косата - над 80% имат къса коса, тяхната кожа, вкл. и на скалпа, е по-мазна от тази на жените, повече от половината мият косата си всеки ден. За 94 % шампоанът е козметичен продукт, който те използват ежедневно. Ето защо мъжете имат нужда от специфични продукти за косата и кожата на скалпа.



Kérastas Homme съчетава борбата с основната причина за косопада, с противодействие срещу вторичните проблеми - пърхот, омазняване и загубата на плътност. Затова продуктите са разработени в три линии, съдържащи два продукта - шампоан и спрей без отмиване. Всеки от тях съдържа системата Таурин срещу косопад.

Програма Capital force срещу омазняване, която забавя производството на себум до 48 часа.

Програма Capital force против пърхот - действа против повторна поява на пърхот при 87% от мъжете.

Програма Capital force за плътност - подобрява плътността на космения капитал след 2 седмици.

 

More from View Sofia

More Hair